Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statistiken talar mot

Annons

Med i kampen om segern i förkvalet är också Grums som möter avsågade Surahammar i sista omgången.

Både Grums och Skutskär ligger en poäng efter HSK inför avgörandet.

- Det känns väldigt skönt att vi har möjligheten att fixa det här av egen kraft, säger HSK-tränaren Håkan Gustavsson.

HSK:s formkurva och självförtroende talar för seger. Värre är det med statistiken mot Skutskär som visar 0-3 i inbördes möten den här säsongen.

- Ja, historiskt sett är det kanske ingen önskemotståndare, men i senaste matchen var vi väldigt nära poäng, minns Gustavsson.

Den matchen slutade 6-5 till Skutskär.

- I kraft av hemmaplan och ett bubblande självförtroende tror jag att vi vinner.

Egentligen är det inte Skutskär som HSK har haft problem med. Det är lagets förstafemma med Jocke Hellström och Daniel Hedberg i spetsen. Den femman låg för övrigt bakom lagets fyra mål i senaste matchen mot Surahammar.

- Den formationen är bra och självklart måste vi se upp lite extra med den.

I Skutskär florerar rykten om att att laget vid en eventuell seger i förkvalet, tackar nej till spel i kvalserien av ekonomiska skäl.

Hur ställer sig HSK till en eventuell seger i förkvalet?

- Frågan har givetvis kommit upp, men vi har föreningen och styrelsen med oss och vi kommer att fortsätta kvala om vi får chansen.

- Det känns skönt att veta inför en sådan här viktig match.

HSK-truppen är intakt, frånsett långtidsskadade Mattias Ek.

- Morgan Wernersson har varit febersjuk, men vi hoppas att han kan vara med på söndag.

Nyckelspelare?

- Givetvis Thomas Elfving i målet. Han har hållit en jämn, hög nivå hela säsongen. Av backarna är Johan Strömberg viktig, både defensivt och offensivt. Framåt måste naturligtvis våra målskyttar vara på hugget. Fredrik Björklund har visat väldigt god form på slutet och gjort mål i varenda match i förkvalet. Det får han gärna fortsätta med.

HSK-tränaren hoppas också att hemmapubliken ställer upp och ger laget sitt stöd.

- Jag hoppas att många tar tillfället i akt och går och ser den här matchen. Jag tror att de flesta som såg vår senaste hemmamatch mot Grums kom fram till att hockey på den här nivån faktiskt kan vara riktigt bra.

Tre lag är klara för kvalserien till allsvenskan. Tranås och Troja/Ljungby från allsvenskan samt Växjö från södra grupp A. Följande lag gör upp om de resterande tre platserna: Mariestad och Skövde från södra grupp B, Hedemora, Grums och Skutskär från västra grupp B, samt Sunne och Kumla från västra grupp A.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons