Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starten knäckte Ornäs

Annons

De första tio minuterna var katastrofala sett med hemmaögon.

Laget var inte i närheten av motståndarna, som fick husera precis som man ville, inte minst då landslagsmeriterade Nazanin Vaseghpanah, som bara behövde drygt två minuter på sig för att fixa 0-1 och sen fem minuter senare också 0-2, sedan hemma-lagets försvarsspel varit "noll och ingenting" som en i publiken uttryckte saken.

-Tyvärr måste jag säga att vi haft för många borta av olika anledningar på träningarna den senaste tiden. Det skapar inte precis nån grund för att spela ihop laget, säger Ericson.

Och låter oss förstå att han förväntat sig betydligt bättre inställning hos flera av spelarna.

-Det är en sak att misslyckas i dribblingar och passningar, en helt annan att inte ge järnet i matcherna. Det här är en sak vi måste ta tag i nu och försöka få ordning på, konstaterar Ericson.

Hemmatjejerna ryckte upp sig efter 0-2 målet, hade också ett par goda chanser till närtkänning men saknar i dag riktigt giftiga avslutare. När så hemmamål- vakten Angelica Bengtsson bommade bollen i början av andra halvlek med påföljd att AIK:s giftiga Tara Harless bara hade att rulla in 0-3 så var det förstås kört det här.

Harless gjorde också 0-4 på ett rejält vristskott från 30 meter innan hemmalaget, trots en hel del goda chanser faktiskt dess- förinnan, drygt kvarten före slutet kunde få till ett tröstmål genom Emma Enström.

Trots den klara förlusten får hemmalagets backlinje med Karin Lissel som ankare godkänt. Det får också kämpen Marie Arnberg-Persson på mitten liksom Julia Bhy, även hon hade en tuff uppgift på vänsterkanten med ex-OBK:aren Madde Göras som uppvaktande motståndare.

Madde var en av AIK:s främsta, int ett misstag på hela matchen, men även de både tvåmålsgörarna stack ut i ett annars väldigt homogent lag.

-Men vi ska kunna ge dom ett bättre motstånd än vi gjorde. Men då måste vi uppträda som ett lag och hjälpa varandra. Tyvärr var det inte så den här gången, summerar Bosse Ericson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons