Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt av Kallurs

Annons

- Tiden är årsbästa med fem hundradelar och helt godkänt, säger Sanna. Och att bli tvåa i det här sällskapet är jag helt nöjd med.

60-häckfinalen på GE-galan i Globen i går var ytterst nära att bli en ny triumf för Falu IK:s Sanna Kallur. Trots en dålig start lyckades hon besegra Jamaicas Delloreen Ennis-London med fyra hundradelar och nästan nå ikapp segrande Lacena Golding-Clark, även hon Jamaica. Lacena fick tiden 7.97 och vann alltså med tre små hundradelar.

- Det var synd att det inte var en häck till, säger Sanna. Då hade jag nog hunnit ikapp även henne.

Starten på loppet var som sagt inte speciellt lyckad för Sanna.

- Jag var för laddad, säger hon. Jag tröck på som en babian fram till första häcken. Därför kom jag alldeles för nära och fick nästan hoppa höjdhopp över. Men sedan flöt allt perfekt. Det kändes helt underbart.

Tiden var kanske inte så märkvärdig. En tiondel över Sannas personliga rekord från ifjol.

- Men Globen är inte känd för att ha snabba banor, menar Sanna. Så för att vara här var det en mycket bra tid. Nu knaprar jag lite varje gång jag springer.

Och ryggen, som krånglade i onsdags, den besvärade henne inte speciellt.

- Jag hade lite ont under uppvärningen, säger hon. Men inte under tvälingen. Då besvärade det mig inte alls. Men vänta tills efter middagen i kväll. Då lär jag väl knappt kunna resa mig.

Det är en kota i ryggslutet som bevärar henne emellanåt.

- Den heter visst L5, säger Sanna. Den sitter i ländryggen. När den krånglar får jag ont i baksidan av låren. Och det är ju inte så roligt om man behöver gå på behandling efter varje träningspass.

På lördag blir det internationell gala i Finland. Då finns Sanna också med.

- Och då ska jag knapra ytterligare fem hundradelar på mitt årsbästa, säger Sanna och sticker ut hakan.

Men lite ryggbehandling och lugnare tempo fram till första häcken så kanske det går.

Sannas syster Jenny slutade femma i loppet. Också det en mycket fin insats. Och framför allt - tiden blev fina 8.12. Nytt personligt rekord, och tre hundradelar under kvalgränsen till inne-VM i Budapest i början på mars.

- Så nu har jag kvalat in både på 60 meter och 60 häck, säger Jenny. Så jag får väl börja fundera på vad jag ska springa. Kanske blir det kärvt att kunna springa båda, och då väljer jag naturligtvis häcken. Det är den jag satsar på i första hand.

Och det är ingen tvekan om att Jenny är nöjd över att ha förbättrat sitt personrekord inomhus från 8.23 till 8.12 i vinter.

- Det känns speciellt bra på träning, menar Jenny. Men tyvärr knyter det sig ofta lite på tävling.

Så dock inte den här gången.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons