Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark insats av Lydia Davidsson i regionfinal i Stockholm

Annons

Östsvenska regionsfinalen i bordtennis för 11-åringar har avgjorts i Brännkyrkahallen i Stockholm.

En av deltagarna var 10-åriga Lydia Davidsson, Ovansiljans BTK, som kvalificerat sig dit genom en tredjeplats i Pingisiaden i Dalarna.

Spelarna delades in i olika pooler med fyra spelare i varje där dom två första gick till slutspel . Lydia mötte i sin första match svåra Madeleine Madsen, Ljungsbro BTK, där det blev förlust i tre raka set. I sin andra match stötte Lydia på Margarita Kalafati, Sunnersta AIF, som är rankad trea bland Upplands 12- åringar, trots lite problem med Margaritas luriga servar gjorde hon en jämn match. Men det förlust i tre raka set även där.

Lydia spelade bättre för varje match som gick och i sista matchen i gruppspelet gav hon inte Rebecka Berlin, Fole IF en chans, utan Lydia vann efter mycket bra spel i tre raka set. Med denna seger blev hon trea i sin pool, men blev utslagen.

Med tanke på att att detta är Lydias första tävlingssäsong och att hon har ett år kvar i denna klass var det starkt att ta sig till regionsfinalen, och sedan ta en seger i den tuffa konkurrensen. Finalen spelades mellan två av Sveriges bästa 11 åringar. Segrande ur den matchen gick Elin Binglöv, Ljungsbro BTK, som vann klart i tre raka set mot Stina Zetterström, Bele/Barkarby IK.

Mer läsning

Annons