Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark comeback av Clas Björling

/
  • Clas Björling är tillbak i den svenska eliten. I helgen tog han sitt femte SM-guld i duathlon. Nu återstår att se om han också kan ta tillbaka sin plats på internationell nivå inom triathlon.  Foto: Privat 

Annons

Orsaken var att han gick in väggen. Kroppen var övertränad och vägrade att prestera. Det slog sig också på psyket och gav Clas en lång väg tillbaka.

- Jag var, som det heter på modernt språk, utbränd. Nu har jag gjort det svåra arbetet: från att kroppen knappt kunde ta sig till affären, till att det i dag känns som om jag hade vingar för det mesta.

De senaste månaderna har han fuskat lite med småtävlingar på hemmaplan.

- Och att sedan vinna SM, det känns fruktansvärt bra. Det är också ett bevis på att jag är på rätt väg.

Men han går in för at skynda långsamt. I höst och vinter blir det träning med triathlonhögskolan i Falun.

Målet är att ställa upp i en någon internationell tävling över den långa distansen Ironman nästa år.

- Jag vill hela vägen tillbaka.

Vid helgens duathlon, löpning, cykling och löpning, ledde han från start till mål och var nästan minuten före tvåan Christian Månsson.

- Det var många känslor som for genom kroppen under de sista kilometrarna. Det var ju något jag längtat efter i två års tid.

Av Dalregementets övriga deltagare så tog Johan Kärner guldet i juniorklassen och Per Wangel guldet i ungdomsklassen. Seniorlaget tog silver och förutom Clas ingick också Erik Desmeules och Per Dicander i laget. Erik var åtta individuellt och Per var nia. Klubben har varit framgångsrik i år med guld i sprintstafett, guld i lag på olympisk distans och guld i lag i Ironman.

Annons