Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stålmannen tillbaka

Annons

Det blev bara en säsong i moderklubben Rättvik.

- Det har gått lite sådär. Spelet är helt annorlunda och det är svårt att komma in och göra underverk. Jag kom i alla fall in med lite nya idéer och jag tycker det blev bättre och under säsongen. Jag har fått hålla igång och spelat med mina gamla kompisar, säger Jörgen Momqvist.

När nye tränaren och sportchefen Sören Persson ville ha tillbaka honom till Falu BS tvekade Momqvist aldrig, utan skrev på för ett år.

- Eftersom chansen dök upp att få spela elitbandy igen var det lika bra att ta den. Förmodligen är det sista chansen. Nu blir bandyn lite roligare, säger han.

Hur bra tränad kommer du att vara i november?

- Säkert bra. Man kommer långt med glädje, att det ska bli kul. Jag vet vad som krävs och det blir intressant att se om man kan komma tillbaka till elitnivå. Det känns så i kroppen i alla fall. Åldern är inget problem och jag har aldrig haft någon skada.

Stålmannen Momqvist kommer dock att träna en hel del själv, inte minst på försäsongen.

- Det går inte att åka till Falun och träna fyra gånger i veckan. Det var ett krav jag hade och där är jag och Sören Persson överens.

Persson är nöjd med att ha gjort klart med sitt första nyförvärv.

- Jörgen är en riktigt bra bandyspelare och ett prima nyförvärv för oss. Han är stark i kroppen, arbetsvillig, säker med boll, skjuter bra - totalt sett en duk-tig defensiv mittfältare, men också en spelare som kan användas som halv, säger han.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons