Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staal kommer till Leksand?

/
  • Kraftfull forward. Kim Staal i aktion mot Kanada i VM 2006. Nu kan dansken vara på väg att förstärka Leksand. Foto: JACQUES BOISSINOT

Annons

Danske forwarden Kim Staal är hemma i Köpenhamn efter en säsong i nordamerikansk hockey, där han tillhört Nashvilles organisation, men fått hålla till i farmarlaget Milwaukee Admirals.

Nu letar han för fullt en ny klubb.

- Mycket talar för att jag vänder tillbaka till Europa och speciellt till Sverige, där jag har anbud från både högsta och näst högsta ligan, säger Staal till danska TV2.

En av intressenterna: Leksand, där landslagskompisarna Morten Green och Daniel Nielsen spelar och förre danske förbundskaptenen Mikael Lundström är sportchef.

- Vi får se. De har visat intresse, men det är inte något konkret ännu. Jag hoppas dock och förväntar mig att det faller något på plats inom ett par veckor, säger Kim.

Green tränar tillsammans med Staal två-tre gånger i veckan under semestern, under ledning av danska landslagets fystränare Mats Mejdevi.

- Jag vet att han är klubblös och jag vet att Leksand är intresserat. Men jag vet inte om de har tagit kontakt med varandra, säger Morten.

Enligt kollegan vill den danske landslagsforwarden fundera ytterligare ett tag innan han bestämmer sig om sin hockeyframtid.

- Han vill inte stressa fram något. Det dröjer en-två veckor, säger Morten Green, som dock gärna ser kompisen i Leksand nästa säsong.

- Det vore riktigt kul om han kom. Vi har ju spelat sju-åtta år tillsammans i landslaget. Och det vore bra för laget.

Kim Staal var innan Malmös degradering 2005 och utflykten till Nordamerika under sex års tid en pålitlig poängproducent i elitserien.

Bästa säsongen gjorde han 01/02 i Modo, då dansken svarade för 14 mål och 23 assists på 49 matcher i grundserien och tre mål och sju assists i det slutspel som slutade med silver för Örnsköldsvikslaget.

Tidningen har inte lyckats nå Leksandsportchefen Mikael Lundström för en kommentar.

Fakta: Kim Staal

  • Född: 10 mars 1978.
  • Längd/vikt: 182 cm/88 kg.
  • Position: Forward.
  • Skjuter: Right.
  • Klubbar i karriären: Herlev (Danmark) -94, Malmö 94-01, Modo 01-03, Örnsköldsvik 03, Malmö 03-06, Milwaukee Admirals (AHL) 06/07.
  • Säsongen 06/07: 13 mål och 12 assists på 64 matcher för Milwaukee Admirals i AHL.
  • Landslag: 5 A-VM och över 100 landskamper för Danmark.

Mer läsning

Annons