Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSIF vann grinig match

Annons

När dörrarna hade svängt färdigt stod SSIF som segrare med 6-4.

- Ja, jag vet inte varför det ska behöva bli så här grinigt när inget av lagen har något att spela för, sade SSIF-tränaren Håkan Kornell.

Humöret blev sämre för varje period som gick. I den första var det relativt snälla tag och spelet svängde fram och tillbaka mellan två skridskostarka lag.

SSIF fick en rejäl väckarklocka först efter att Orsa gjort sitt andra mål efter 16.09. På drygt två minuter vände SSIF 0-2 till 3-2.

Orsa kvitterade i inledningen av den andra. Därefter förrycktes matchen av utvisningar. Något slagsmål bröt aldrig ut. I stället handlade det för det mesta om efterslängar. Efter 6.22 hade SSIF:s Johan Karlsson och Orsas Erik Kratz spelat färdigt. En knapp minut senare var det SSIF:s Joakim Blomqvist som fick gå till omklädningsrummet.

Inför slutperioden stod det 4-4. Sekunderna då båda lagen var fulltaliga var lätträknade, så att matchen avgjordes i ett power play var synnerligen logiskt. SSIF gjorde först 5-4 i spel fyra mot fyra för att sedan avgöra matchen i spel fem mot tre med två och en halv minut kvar.

- Skönt med två poäng och att avsluta säsongen på hemmaplan med seger, tyckte Kornell.

SSIF vann tack var bättre spel i både box play och power play.

Bästa insasterna i SSIF gjorde backarna Per Fredriksson och Erik Johansson tillsammans med Pekka Karlsson. Orsa hade banans bäste spelare i Kenneth Collin.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons