Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSIF stannar i tvåan

Annons

Så det var en viktig seger SSIF tog mot Häradsbygden i säsongens sista match. Den tog laget till andraplatsen och nu har beskedet om avancemang kommit till SSIF, tack vare att Hudiksvall tog steget upp i division 1:

-Nu finns det 24 lag på division 2-nivå i regionen och dit hör vi.

SSIF har tillbringat de två senaste säsongerna i division 3, en serie som är på tok för ojämn där de bästa lagen inte får tillräckligt motstånd under en lång säsong.

-Ja, det är en problematisk serie. Men det är svårt för Dalarnas hockeyförbund att göra något åt det då nivån ovanför är en regionsserie, säger Mikael Skinnars.

- Men nu slipper vi den och det är skönt, tillägger han.

Det är en inspirerande uppgift som väntar sportkommittén. Nu bör SSIF vara attraktivt både för spelare och tränare när det spelar i den högre serien.

Det öppnar också för en fortsättning för Peter Strand som tränat SSIF i tre säsonger:

-Det är väl inte helt otänkbart att han blir kvar. Vi är jättenöjda med vad han uträttat så här långt.

Peter Strand gick inte att nå under gårdagen men han har tidigare deklarerat att han kan tänka sig att fortsätta i SSIF om laget går upp i tvåan.

För att klara sig i tvåan bör SSIF förstärka på spelarsidan och på den punkten har klubben en klar filosofi:

-Vi vill helst ha folk från bygden. I alla fall till största delen. Vi får försöka kontakta de spelare från Säter som finns i klubbarna runtomkring här. Men det brukar jag göra varje år och tala om att de är välkomna hem.

Ett nyförvärv är i alla fall klart sedan länge. Det är Jocke Backlund som vill avsluta sin karriär med att spela på hemmaplan.

SSIF bildades 1998 och är en sammanslagning av seniorhock-eyn i Säter och Stora Skedvi. Första säsongen spelade laget i division 3. Sedan blev det fem säsonger i tvåan som på den tiden var en ren dalaserie.

Nu är det alltså dags igen för tvåan efter två säsonger i division 3.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons