Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSIF:s bästa säsong

Annons

Före jul spelade SSIF:s unga lag bra. Laget låg i toppen länge, men tappade något i sista omgångarna och slutade fyra i division II. Serien delades upp tidigt och flera omgångar före slutet stod det klart vilka lag som skulle gå till alltvåan.

- Från det att vi blev klara har vi inte haft något riktigt flyt.

Ändå började SSIF alltvåan ganska bra.

- Ja, vi kunde lika gärna ha stått på fyra segrar som på fyra förluster. Men vi hade inte de där berömda marginalerna med oss, menar Kornell.

I takt med förlusterna började SSIF-spelarna att tappa motivationen. Söderhamn och Smedjebacken gick loss i toppen och SSIF hade egentligen inget att spela för under större delen av serien.

- Jag hade gärna sett att bara de två sista lagen hade spelat färdigt. Lag tre till sex borde få chansen till något kval också. Då hade vi haft något att spela för i alla omgångar, säger Kornell.

Det är bara att hålla med. Visst är det lite snett att bara två av de åtta lag som var bäst i sina serier före jul får chansen att kvala vidare.

SSIF hade alltvåans yngsta lag. Kanske saknades det en eller ett par äldre spelare med rutin till den ungdomliga entusiasmen.

Det ser i alla fall lovande ut inför framtiden. Klubbens J20-lag är framme i DM-final.

- Det finns bra juniorer i SSIF. I vissa matcher har vi spelat med tio juniorer. Mot Söderhamn borta hade vi 13 juniorer med oss, minns Kornell.

SSIF-tränaren förlänger gärna sitt kontrakt.

- Ja, det är inget klart. Men det är ju ett ungt och utvecklingsbart lag. Det finns mycket att göra än i SSIF.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons