Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSIF lever på hoppet

Annons

- Nej, det är det väl i och för sig inte. Men nu måste vi lita till att andra resultat framöver går vår väg, konstaterar tränaren Peter Strand.

Närmast på programmet i kväll står Häradsbygden mot Avesta och SSIF mot LAIK.

- Kan Avesta slå Häradsbygden och vi vinna, helst med många mål mot LAIK, har vi det lite i egna händer igen.

Avesta har det tuffaste programmet av de tre topplagen och möter just SSIF på tisdag för att sedan avsluta mot Ludvika.

Avesta har den klart bästa målskillnaden av de tre lagen:

- Men Häradsbygden har vi möjlighet att gå ifatt och det kan vara viktigt om det blir en målskillnadsaffär.

Först och främst gäller det dock för SSIF att vinna de tre matcher som återstår. Till att börja med mot lokalkonkurrenten LAIK i kväll i Klosterhallen.

Men i tidigare derbyn har ni haft lite svårt mot LAIK?

- Det stämmer. Men överhuvudtaget så har vi haft svårt att göra mål på våra chanser den här säsongen. Mot LAIK har vi haft ett kraftigt spelövertag i matcherna men utdelningen i mål har kommit sent. Därför är det viktigt för oss att få hål på dem tidigt.

- Först och främst handlar det dock om att vinna matchen. Och det är inte bara att tro att man kan åka dit och hämta poängen. Det gäller att jobba för dem också, tillägger Peter.

Vi en eventuell seger kan allt avgöras på tisdag för SSIF på hemmaplan mot Avesta. För inte ska väl Sveg i den sista omgången utgöra något hinder för SSIF?

Men det är klart, det handlar om en bortamatch, och SSIF:arna kan fråga LAIK-spelarna om hur det är att möta Sveg hemma.

Förutom en tuff match kan det också bli en strapatsrik resa. Det råkade LAIK ut för. Väderomslag med regn gjorde vägarna glashala. Väntan på grusbilar och sedan försiktig körning gjorde att spelarbussen inte var hemma på bruket förrän vid halvfemtiden på morgonen...

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons