Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSIF gjorde sin plikt

Annons

- Vi måste hitta play-knappen.

Det var backen Jimmy Olssons kommentar efter den första perioden då han tyckte att det mesta gick i ultrarapid.

Detta trots att det var spel mest i en zon och SSIF hade flera målchanser i snart sagt varje byte.

Men mer än till 2-1 i paus räckte det inte. Och den ende som blev riktigt svettig var Falu HC:s målvakt Andreas Norström.

Nu hittade inte SSIF någon knapp i paus som fick upp farten på laget, det verkade mer som om någon tryckt på rewindknappen.

Istället fick FHC mer att säga till om. I alla fall i inledningen på perioden. Men mest liknade det en vassare form av allmänhetens åkning. Och det var säkert gästerna mest tacksamma för. Där var orken inte på topp.

Lite bättre fart blev det sedan på SSIF i den sista perioden. Återigen fick laget till över 20 skott mot Andreas Norström i FHC-kassen. Men bara två gick in. Koncentrationen var inte på topp i avslutningslägena och den rätta offerviljan infann sig inte framför mål. Lägg därtill att en hel del skott gick utanför.

Till slut vann hemmalaget skotten med 66-23 och det enda som egentligen gladde denna kväll för SSIF:s del var spelet med en man mer. Då gjorde laget tre mål. Dessutom blev det ett mål i spel fyra mot fem.

Vad som gladde hos Falu HC är svårare att veta. Möjligen var det Andreas Norströms spel i målet. Något annat är svårt att hitta.

Plus i alla fall till backen Håkan Andersson.

Backparet Jocke Elfström och Anders Brandser bra i SSIF. Johan Karlsson och Fredrik Nygren var på hugget framåt. I alla då och då.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons