Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spurtdramatik i Grönklitt

Annons

Att det skulle bli spurtuppgörelse i både dam och herrklassen stod klart ganska tidigt i loppet.

Vid varvningen efter 21 kilometers åkning hade Falun/Borlängetrion Daniel Tynell, Magnus Jonsson och Mikael Östberg skaffat sig ett rejält försprång.

Även bland damerna var situationen ungefär likvärdig. Systrarna Jenny och Julia Limby låg då 33 sekunder före Stockviks Karin Öhman.

När täten i herrklassen dök upp på skidstadion var man bara två. Mikael Östberg hade tvingats släppa på slutet.

Daniel Tynell kom först in på upploppet. Magnus Jonsson gick ut i ytterspår, men han kunde inte rå på fjolårets trea i Vasaloppet.

- Puh, vilken pärs, pustade Daniel efter målgång.

- Vi tre från Falun/Borlänge gick i från de övriga efter fem-sex kilometer. Det gick fort från början och det var Magnus som drog upp farten, säger Daniel.

- Jag hade lite dåligt fäste på slutet, men däremot bra glid, konstaterade tvåan Magnus Jonsson.

När Oktobersprinten kördes vid Hemus skidstadion slog Julia Limby sin storasyster i en spurtuppgörelse.

Och efter gårdagen leder lillasyster med 2-0 i spurtstrider.

- Ja, nu har hon slagit mig i spurten i både långlopp och sprintlopp. Det är på tiden att vi möts i en vanlig tävling, säger Jenny och ler mot lillasyster Julia.

Till Jennys försvar kan sägas att hon varit krasslig i veckan, och formen är väl inte på topp. Därtill kan läggas att Julia inte var speciellt dragvillig.

- Nä, jag har nästan inte dragit en meter. Jag väntade bara på att Jenny skulle rycka i från mig, säger Julia som såg oförskämt pigg ut efter de 42 kilometrarna.

Trea i loppet var betydligt mer rutinerade Karin Öhman från Stockvik. Men Karin fick aldrig någon riktig kontakt med systrarna Limby.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons