Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprinttävling med många segrare

Annons

u Utöver SM-tävlingarna har det tävlats i en hel del andra kategorier under helgen.

I lördagens sprint startade fjorton klasser samtidig.

En del var rena motionsklasser, andra hade RM-status medan en tredje kort och gott var en sprint utan närmare beskrivning.

Segrade i den sistnämnda kategorin gjorde Stefan Grahn, Brittatorps IK, som också var först av alla över mållinjen.

Bästa dalatriathleter i samma klass återfanns i turordning bland de tio främsta. Sexan Mikael Björnqvist och sjuan Daniel Rickardsson tävlade för Falu SS, medan åttan Daniel Johansson representerade hemmaklubben Säter. Som nionde man kom Erik Olsson, också han från Falun.

För att få delta i RM-klassen som senior krävdes att man uppnått en mogen ålder på 35 år och uppåt.

Någon som gjort det var Karl-Erik Green, Falu SS, som vann

M 50-klassen. Säters Ulf Gunnarsson slutade fyra.

Örjan Sandler, Vattudalen, som efter idogt tävlande i Säter är mycket populär hos hemmapubliken, vann sin klass, M 60. Det i sig var inte någon större bedrift eftersom han var ensam i den klassen. Men hans tid, 1:05:59, innebar att han var trettonde man över mållinjen totalt.

- Det kändes bra i dag. Det var inte så lockande att gå i vattnet med tanke på hur det såg ut i morse, med ösregn och blåst. Men när man väl kommit i var det bara att köra på, sade Sandler.

På juniorsidan gick det tungt för Hedemoras Linda Thorsberg och Stefan Franzén, Säter. Linda, som var med i onsdagens Dalacup och fredagens Utmaning kände sig mör i kroppen efter den intensiva tävlingsdosen.

Hon hade hoppats på en formtopp just i RM-sprinten, men i stället blev det det sämsta resultatet på länge och hon kom sist.

Sist kom också Stefan Franzén, som tävlade i junior-SM och startade med elitseniorerna. Det var hans första år med de äldre grabbarna och han var ett eller två år yngre än övriga juniorer.

- Jag har framtiden framför mig och det var kul att vara med, sade Franzén.

I damjuniorernas SM-sprint startade Faluns Ingrid Karlsson bra och var uppe och tampades med de bästa seniorerna på simningen. Hon tappade dock vartefter, men knep en bronsmedalj. Säters Erica Gunnarsson kom femma.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons