Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Springa eller inte springa?

Annons

- Jag vet inte riktigt hur det blir. Vi bestämde att vi skulle prata om det när vi kom hit ner, sa Jenny i telefon strax efter att den svenska truppen kommit till Spanien.

- Det enda som är helt klart är att jag ska springa i stafetten.

Jenny har ganska nyss kommit tillbaka efter sin skade- och sjukdomsperiod under försommaren och har bara gjort en enda tävling utomhus i år.

Vill du springa om du själv får bestämma?

- Det vill jag hemskt gärna göra.

I europacupen startar varje land med en deltagare i varje gren. Därför får Jenny alltså nöja sig med att i bästa fall springa 100 slätt.

På 100 meter häck är syrran Sanna naturligtvis given.

Med sina 12,68 är Susanna Kallur europabäst hittills i år. Men hon får ändå bekänna färg på den spanska solkusten.

Startfältet på 100 meter häck är nämligen rena EM-finalen med de flesta av säsongens bästa på plats: Fransyskan AdriannaLamalle som är europatvåa med 12,76, tyskan Kirsten Bolm som är europatrea med 12,79. polskan Trywianska, spanjorskan Glory Alozie och ryskan IrinaPepelyaeva och ukrainskan Yevheniya Snihus som alla finns på årets europeiska tio-i-topp med tider under 13 sekunder.

För de svenska tjejerna är det första gången de är med i den högsta divisionen, Super Leauge.

Hur går det?

- Det blir naturligtvis jättetufft, men vår målsättning är att hänga kvar. Då måste vi ha två nationer bakom oss och det tror jag vi klarar.

Svenskt handicap är naturligtvis som nästan alltid några av kastgrenarna, främst kula och spjut, samt längre löpningar.

Svensklaget hade dessutom kunnat vara något starkare med Carolina Klüft. Men hon satsar på helgens europacup i sjukamp i stället.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons