Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sporten KIK fortsätter kryssa

Annons

Hans lag höll faktiskt på att bli utan poäng. Tio sekunder före full tid nickade dock Johan Jonsson in en hörna och gav KIK en välförtjänt poäng.

Det höll även gästernas tränare, Pirro Backsell, med om.

- Ja, visst. Att det blev oavgjort var väl rättvist. Men det känns ju alltid lite surt att tappa en "trea" i slutsekunderna.

Att Kvarnsveden kvitterade på en hörna var ingen slump. Det var nämligen på de fasta situationerna som laget skapade sina chanser. Ett par bollar på mållinjen och åtminstone tre träffar i ribban noterade KIK efter hörnor och lagets andra mål gjorde Björn Karlsson efter en frispark.

- Vi vet att Kvarnsveden är vassa på fasta situationer. Därför var det lite snöpligt att släppa in två sådana mål, sade Backsell.

Desto nöjdare var han med lagets spel i övrigt.

- Grabbarna går ut och försöker rulla boll. Jag tycker verkligen att vi bjuder upp till bra spel, trots att det var en svår bortamatch.

Spelmässigt var det också ganska jämnt, även om Kvarnsveden genomgående kändes snäppet tyngre.

Men hemmatränare Hultgren var inte alls nöjd.

- Vi saknade både vilja och rörelse. Grabbarna verkade tro att det här skulle ordna sig ändå.

Efter 1-1 i halvtid hade Våmhus Tomas Nord ett friläge direkt i den andra halvleken, som räddades av hemmamålvakten Jon Eriksson. Några minuter senare fick Nord en andra chans och då gjorde han inget misstag.

När sedan KIK kvitterade i den 58:e minuten var det inget som talade för att Våmhus skulle göra fler mål. Inhopparen Rikard Egnersson tog dock vara på den chans han fick efter 73 minuter.

Någon anstormning från hemmalaget blev det aldrig. I stället fick Våmhus stora ytor på Kvarnsvedens planhalva.

- Jag tycker ändå att vi visade lite orutin här när vi tappade bollen i för enkla lägen, menade Backsell.

Nu gjorde det inte så mycket. Visst, Kvarnsveden fick vända spelet, men så mycket mer hände inte förrän i slutsekunderna. Därtill var gästernas backlinje, med framför allt Tomas Lindkvist och Göran Eriksson i mitten, alltför bra. Det var som tidigare nämnts, endast på de fasta situationerna, som Våmhusförsvaret sviktade.

God inställning över lag hos Våmhus, där även Magnus Danielsson är värd ett extra plus.

I KIK var det tvärtom tämligen blekt rätt igenom.

KVARNSVEDEN-VÅMHUS 3-3 (1-1)

Målen: 1-0 Rikard Levander (18), 1-1 Tomas Nord (28), 1-2 Tomas Nord (53), 2-2 Björn Karlsson (58), 2-3 Niklas Egnersson (73), 3-3 Johan Jonsson (90).

Domare: Jörgen Edvardsson, Krylbo.

Publik: cirka 70.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons