Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spolander ger besked i dag

Annons

Efter Sune Bergmans plötsliga avhopp för två veckor sedan har tränarfrågan i Falu IF varit ett stort frågetecken.

Men i dag kan den nå sin lösning.

- Jag ska lämna ett besked till Falu IF under onsdagen, säger Alf Spolander.

Spolander uppvaktades av Falu IF för en och en halv vecka sedan och har varit det namn som klubben arbetat med sedan dess.

- Ulf Lindgren och Åke Zakrisson i styrelsen träffade Spolander i söndags och jag trodde att vi skulle få ett svar av honom under tisdagen, säger Jan-Erik Sundlöf, ordförande i Falu IF.

Efter kallduschen med Bergmans kovändning är förstås de ansvariga inom Falu IF försiktiga med att kalkylera chanserna till att Spolander tackar ja till klubben.

- Det är klart att vi blev brända av det här med Sune Bergman, men vad jag förstår så lät det i alla fall inte helt kört ut med Spolander, säger Sundlöf.

Har ni någon plan B om Spolander skulle tacka nej?

- Nej, inte direkt, men tidigare, innan Sune Bergman kom in i bilden, var det två tränare som själva tog kontakt med oss. Bland annat en ung kille som ville framåt i karriären, säger Sundlöf.

För Alf Spolander, som bor i Fagersta, är frågan om han ska fortsätta som hockeytränare eller inte.

- Mycket beror på mitt civila arbete, jag har sökt lite olika jobb och så vill jag också diskutera allt med familjen, säger han.

Så om du fortsätter som tränare, då blir det i Falu IF?

- Det vet jag inte, men jag är tacksam att Falu IF gett mig det här budet och jag ska ge dem ett svar under onsdagen, säger Spolander.

Mer läsning

Annons