Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spioneri ökar Falu BS chans

Annons

Och sedan är det kvalificerat spioneri som gäller.

På lördag kommer BS-ögon att bevaka sex möjliga kvalmotståndare.

- Själv kommer jag att se Vindhemspojkarna mot Västanfors. Och vi kommer att ha både spelare och ledare på nästan alla matcherna i ettan, säger Pherson.

Han borde låta nedtryckt, deppad och besviken men gör det inte.

- Nej, det gäller ju att se framåt. Och att deppa löser inga problem.

Någon extra träningsmatch innan kvalstarten nästa söndag blir det inte.

- Nej, vi satsar på att träna i stället. Vi har visserligen pratat om en träningsmatch men det är svårt att hitta något lag som är motiverat att möta oss nu. Och att möta en omotiverad motståndare ger ingenting.

Få har svårt att se kvalet som ett problem för Falu BS. Det ska ju gå lekande lätt att återta den förlorade allsvenska platsen. Eller...

- Så får i alla fall inte vi resonera. Det kommer att krävas hundraprocentig satsning och fokusering. Men normalt sett ska inget division I-lag kunna stå emot oss i 90 minuter om vi kan utnyttja vår fart på rätt sätt.

- Börjar vi däremot spela kvalmatcherna på division I-lagens villkor kan det bli svårt.

Förutom skador eller sjukdom i truppen är det en sak Pherson fruktar i kvalet: Vidrigt väder.

- Snömatcher talar inte för oss.

Men oavsett är det ingen tvekan om att Falu BS kommer att bli stor favorit mot motståndare som normalt inte ska ha speciellt stora segerchanser.

- Och skulle vi inte klara det här, då är vi helt enkelt inte värda att spela i allsvenskan. Då har vi inget där att göra, säger BS-tränaren.

Pherson tar för övrigt avstånd från de kvällstidningsrubriker av i går där han påstås beskylla Kalix och Motala för att ha spela kryss med avsikt.

- Det där får stå för den som skrivit det. En typisk journalistisk vinkling. Men jag har pratat med Mikael Jansson i Kalix och vi är helt överens.

- Med tanke på att vi inte vann vår egen match mot Gripen var ju övriga resultat fullständigt ointressanta för oss i den sista omgången, säger Pherson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons