Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spindeln i nätet

Annons

På damsidan är Spanien favorit att vinna och ta plats i Super League nästa år. Men Sverige har en liten chans att blanda sig i segerstriden.

- Vi bör hamna någonstans på plats 2-5 och enligt årsbästa- statistiken ska vi hamna sju poäng efter Spanien, säger förbundskaptenen Thomas Engdahl.

Susanna Kallur är förstås uttagen att springa 100 meter häck som avgörs i morgon. Jenny Kallur tar hand om de korta slätlöpningarna, 100 meter i dag och 200 meter i morgon.

- Det känns bra inför helgen även om vi tränat lite hårdare den här veckan. Jag körde med skivstång i torsdags så jag känner mig lite stel i dag, säger Jenny när vi pratar med henne vid den svenska presskonferensen på fredagseftermiddagen.

Några exakta tidsmål vill Jenny inte prata om, men hon vet att hon är i form och 11,51 på 100 meter i kyla och regn i norska Tönsberg för tre veckor sedan, ger en vink om hennes kapacitet.

Tror du att du kan sänka ditt personliga rekord på 11,43 som du satte i Finnkampen i fjol?

- Jag har blivit snabbare och jag ser inte det loppet som någon engångsföreteelse. Visst har jag chansen.

På 100 meter får hon möta korta häckspecialisten, spanjorskan Glory Alozie. En tjej hon häck-besegrade på Kreta för drygt en vecka sedan.

- Så jag hoppas förstås att kunna besegra henne igen.

På 200 meter gjorde hon 23,59 i Tönsberg, 33 hundradelar över hennes personliga rekord, även det satt i fjolårets Finnkamp.

- På 200 meter hoppas jag i alla fall på en bättre tid än i Tönsberg. Det krävs några lopp på 200 för att det ska släppa.

För damerna avslutas dagens tävlingar med stafett över 4x100 meter. Dock utan Susanna Kallur som är bjuden på bröllop.

Tre fjärdedelar av det lag som kvalade in till VM i tisdags, Jenny Kallur, Carolina Klüft och Emma Rienas, finns dock med i laget. Susanna Kallur ersätts av Lena Aruhn på den sista sträckan.

Jimmy Nordin, tyngdlyftare i Falu AK, och i friidrott tävlande för Gefle IF, är Sveriges representant i herrarnas kultävling.

- Jag hoppas stöta över 20 meter och jag tror att resultaten kommer att ligga mellan 19,5 och 20,5 meter, säger Jimmy.

Att det blev han och inte Magnus Lohse som togs ut till Europacupen var glasklart enligt Jimmy.

- Jag gjorde 19,27 i första tävlingen, Magnus 18,40. Jag tycker att det var självklart att jag skulle tävla.

I herrtävlingen har Sverige en bra chans att vinna och ta tillbaka den plats i Super League som förlorades i fjol.

- Ungern och Finland blir våra tuffaste motståndare, men jag tror på en bra chans att vinna, säger förbundskaptenen Thomas Engdahl.

Kirsten Belin, Kvarnsvedens GoIF, är tredje dalarepresentant i Europacupen.

Hon tävlar i damernas stavhopp i dag.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons