Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialträning dagen lång

Annons

u Hillängens båda planer strax bredvid ligger fortfarande gröna och inbjudande. Och för 13-årige Jesper Karlsson är fotbollssäsongen fortfarande en realitet.

Men i lördags var det hockey från morgon till kväll för Jesper och 25 andra målvakter från åtta klubbar.

Stefan Ladhe, målvaktstränare från Stockholm, körde nämligen en intensivutbildning med ispass, fysisk träning och teori.

- Det kul att få lite extra träning, sa Jesper. Han hade just motat skott på klubbhandsidan, levererade av inlånade utespelare från Ludvika Hockey.

Jesper är en talang, som förra säsongen utsågs till Per Sundby-stipendiat.

- I många klubbar är målvaktsträningen eftersatt, konstaterade initiativtagaren Christer Hjalmarsson i Ludvika Hockey.

Han försöker sprida kompetensen på området bland klubbarna i länet och har arrangerat ett par omgångar i Säter tidigare.

- Jag hoppas vi ska kunna lägga två utbildningar till här i Ludvika efter jul.

Åtta klubbar hade målvakter på plats. Flest, nämligen elva, kom från Christers egen klubb. Grannen Smedjebacken HC hade dock inte skickat någon.

Specialisten Stefan Lahde har under åren varit specialtränare i bland annat Djurgårdens IF och är den här säsongen engagerad av Färjestad.

Själv har han en blygsam karriär bakom sig i hemmaklubben Bålsta.

- Det grundläggande är den tekniska skolningen av unga målvakter, hävdade Stefan Ladhe, som också konstaterade att man i många klubbar och lag är dåliga på att skapa matchsituationer på träningarna.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons