Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparförslaget står fast

Annons

Om förslaget antas vid fullmäktigemötet 25 september innebär det att Heros BK i vinter står utan konstfrusen bandybana.

- I så fall är det slut med bandyklubben, säger Heros BK:s ordförande Ingemar Löf.

Driften av bandybanan kommande säsong är budgeterad till 250 000 kronor, men Ingemar Löf påpekar att den hittills har aldrig kostat mer än 180 000 kronor.

- Normalt sett kostar den 120 000-140 000 kronor, så det är vad som egentligen ska sparas. Det bland annat redogjorde vi för Nilsson och Christiansson, säger Ingemar Löf.

Bandyklubben lade också fram andra fakta.

- Det har börjat spridas en massa rykten. Som att "varför spola upp konstfrusen is för att 18 personer ska vara där". Det är A-truppen som det syftar på, men vi är betydligt fler än så. Dessutom går det att utnyttja bandybanan mycket bättre än vad som varit fallet hittills.

Som exempel nämner Löf att skolorna.

- Herosvallen är kommunens enda utomhusbana och det är inte bara en bandybana. Jag vet att många skolelever vill vara ute och ha aktiviteter på vintern. Men många lärare är bekväma och väljer istället att vara inomhus.

Leif Nilsson och Kjell Christiansson lyssnade på synpunkterna, men kom inte med några nya förslag.

Frågan är då vad Heros BK ska göra fram till den 25 september för att få kommunledningen att ändra sig?

- Jag vet inte om vi kan göra så mycket mer. Det vi kan diskutera är när aggregaten ska köras igång på hösten. Naturis blir det aldrig på tal om det. Det kräver för stora resurser, fastslår Ingemar Löf.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons