Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännar Anders

Annons

Femte årssegern i sjätte starten blev enkel. Fredrik tog sig succesivt framåt i andraspår och ut på sista varvet gled Spännar Anders enkelt till ledningen. Segermarginalen ner till tvåan Dalprins skrevs till fem längder. Och då var det inte utsålt i mål.

Spännar Anders blir hyperintressant att följa. Tyvärr var han inte anmäld till Kriteriet men nästa år kan det bli annat av.

- Vi har siktet intställt på Derbyt under fyraårssäsongen. Vi får se hur Spännar Anders utvecklas, informerade Fredrik Pedersen.

Hittills har det gått spikrakt uppåt. Enda förlusten kom senast på Östersund då norske Storm Jo och Kriterisegraren Troll Kevin blev för svåra. Men Spännar Anders lär få sin chans till revansch. Han är ju bara tre vårar ung.

Segertiden i går kväll blev 31,3 vilket var rekord med 1,6 sekunder. Förstapriset var värd 40 000 kronor och årsbruttot är uppe i 172 500 kronor.

I V5-1 konstrade vår tipsetta Big Guy. Bollnästränaren Thomas Lönn fick honom aldrig på bättre tankar långt bakom startbilens uppsamling. Istället för att jaga ikapp och ansluta bakom bilen bar det rätt ut på stallbacken.

Snöpligt för alla som lirat fjärdehandsfavoriten på toton.

- Han är så här ibland. Då brukar han spotta ur bettet och lägga ner verksamheten, ursäktade Lönn.

- Det bara att åka hem. Förvisso är det självförvållat men det är märkligt att de inte blåser av loppet, så att vi antingen får en chans till. Om inte ska vi strykas ur loppet, tyckte även Lönn.

Vad tyckte då måldomaren, Kjell Rehn?

- Hade inte Lönn vänt upp hästen, hade vi blåst för omstart. Nu klarade han det men att han sedan inte hann med att ansluta i tid, är något vi kan negligera, svarade Rehn.

Mest riktigt hade varit att blåsa av loppet. Stryka Big Guy och betalat tillbaka satsade insatser. Det är svårt nog ändå att vara totospelare. De ska i alla fall definitivt inte behöva spekulera i om ekipaget de satsat på klarar av att ansluta bakom startbilen flera hundra meter innan det är dags för start.

Svagt av inblandade parter, var ordet.

Mer läsning

Annons