Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande värre

Annons

- Vi har ett ungt och i många stycken nytt lag nu. Det får ta den tid det behövs för att få alla komponenter att fungera, men bättre än så här ska det bli, menade den tyske coachen Heiner Brand, välkänd herre i sammanhanget efter alla duster det tyska laget haft med inte minst Sverige under många år.

Brand var förstås tillfreds med segern, men hade en del att erinra mot spelet.

- Vi släppte till lite väl enkelt bakåt ibland, tycker jag.

- Det måste vi ändra på till kommande matcher, konstaterade han.

Island inledde målskyttet men var sen på efterkälken fram till den sjunde minuten i andra halvlek då laget kvitterade till 18-18.

Fem minuter senare var man så i ledning med 21-20 och publiken vädrade i det läget en liten knall redan i den här inledningsmatchen.

Men en rejäl skärpning hos tyskarna, inte minst försvarsmässigt där i andra halvlek inhoppade målvakten Johannes Bitter hade en framträdande roll, gjorde att laget kunde vända och gå ifrån tillräckligt för att kunna hålla undan även om det var med ett nödrop till slut.

- Vi hade chansen men tog den inte. Flera avslut slarvades bort och då är det svårt mot ett lag av Tysklands kaliber, konstaterade Viggo Sigurdsen, temperamentsfull coach för islänningarna.

Profiler i matchen?

Jodå, visst fanns det sådana även fast man bevittnat finessrikare handboll tidigare mellan lagen på den här nivån.

Tyskland främste var nog kantspecialisten Florian Kehrmann tillsammans med Daniel Stephan, den senare utsedd till världens främste handbollsspelare för några år sedan och nu med sina sex mål i den här matchen uppe i 587 fullträffar i landslagssammanhang. Plus i kanten också till Holger Glandorf, en hårdskjutande herre med både bra spänst och snabbhet i aktionerna.

Island har, precis som Tyskland, en hel del relativt oprövade kort i dagens landslag.

Ett fint intryck gav i alla fall Robert Gunnarsson, en kvicktänkt herre vars arbete som linjespelare beredde tyskarna en hel del besvär.

Bra var också rutinerade Dagur Sigurdsson och vänsterskytten Einar Holmgeirsson, båda i vardagslag proffs i Tyskland.

- Båda lagen saknade några av sina bättre i den här matchen. Men som helhet tycker jag inte att det var någon större match man bjöd på. Det kommer säkert att bli bättre ju längre turneringen lider, det är jag ganska övertyg om, sammanfattade "Bengan" Johansson, den svenska ledarlegenden, som fanns på plats, dels för att inviga World Cup men också förstås för att kolla hur det ser ut i dag inom den internationella handbollen.

"Bengan" antecknande flitigt under matchen ska sägas.

- Men inte för något annat än för att få koll på skottprocent och sånt.

- Jag tror inte att jag någonsin blir någon vanlig publik på en handbollsmatch, därtill är jag nog alldeles för "yrkesskadad", log han.

World Cup, grupp B

ISLAND-TYSKLAND

28-29 (13-15)

Målen, Island: Robert Gunnarsson 7, Logi Geirson 4, Einar Holgeirsson 4, Markus Michaelsson 4, Dagur Sigurdsson 3, Porir Olafsson 2, Örn Asgeir Hallgrimsson 2, Jaliesky Garcia 2.

Tyskland: Holger Glandorf, Sebastian Preiss 6, Daniel Stephan 6, Florian Kehrmann 6, Heiko Grimm 2, Tobias Schröder 1, Christian Sprenger 1.

Utvisningar, Island: 4x2 min. Tyskland: 2x2 min.

Domare: Peter Hansson/Peter Olsson, Sverige.

Publik: Cirka 800.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons