Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande för Sanna

Annons

Sommaren kommer att bli hektisk för Sanna Kallur.

Efter fredagens tävling på Bislet i Oslo kommer hon även att tävla i den stjärnspäckade Golden League-galan i Rom.

Eftersom hon inte tävlar i alla Golden League-lopp har hon inte ens en teoretisk chans att vinna 50 kilo guld.

Däremot en massa ovärderlig erfarenhet.

Dessutom så ser häckloppet på DN-galan i juli se ut att bli en riktig höjdare nu när superstjärnan Gail Devers lämnat klartecken för start.

Och som kulmen väntar EM i München i augusti.

- Framförallt känns det inspirerande att vara med i alla de här sammanhangen. Sen är det extra kul att det blir så tuffa tävlingar i Stockholm. Att få springa mot de bästa bara två och en halv timme från mitt hus är ju något jag drömt om, menar Sanna.

Hittills har dock inte hennes storform infunnit sig på allvar. Trots ett årsbästa på 12,92 har resultaten varit ojämna, och 13,14 under helgens Europacuptävlingar i Sevilla hade gärna fått vara några tiondelar snabbare.

- Jag tror ändå att formen är på väg. Kroppen känns bra, men rytmen är inte perfekt ännu. Problemet har varit att främre benet inte riktigt hänger med, men jag ska gnugga på det under veckan.

När vi når Sanna har hon inte varit i Falun ett dygn sen hemkomsten från Spanien.

Och i morgon är det alltså dags för avfärd till Norge.

Trots att hon inte hunnit vara hemma speciellt många dagar råder det inget tvivel om att hon uppskattar att ha ha basen i Dalarna igen.

- Det är jätte, jätte, jätteskönt. Jag har längtat efter att komma hem, och nu när det är sommar är det bara härligt att vara här.

Startfältet i Oslo på fredag påminner om en VM-final. Egentligen saknas bara Devers av de främsta.

- Jag vill inte sätta upp några mål eller jämföra mig med de andra. De har sprungit mycket fortare än mig i år, så jag hoppas egentligen bara kunna göra en bra prestation för mig själv, sammanfattar Sanna.

ERIK NIVA

Mer läsning

Annons