Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören stannar i BS

Annons

- Och jag vill gärna vara med hela vägen på den satsning vi påbörjat och som vi alla tror på.

Det ursprungliga kontraktet sträckte sig över nästa säsong.

Men nu ser man alltså till att det lyckosamma och givande samarbetet fortsätter en bra bit till.

- Satsningen som klubben gör just nu sträcker sig ett par år framåt, och för oss kändes det viktigt att få med Sören under hela den här perioden. Nu har vi lyckats med det och det känns givetvis bra, säger Jan Fällman, ordförande i Falu BS Bandy.

Att ha Sören Persson som anställd frontfigur har visat sig vara ett lyckokast för Falu BS.

Både sportsligt och ekonomiskt.

Och när det gäller den sportsliga sidan, så är det också klart att assisterande tränaren Alexander Tsyganov stannar kvar i klubben under Sörens hela kontraktsperiod.

- Det var också något som var viktigt för mig i mitt beslut. Liksom att Håkan Andersson lovat att han fortsätter jobba tillsammans med mig kring de ekonomiska bitarna, och att Jan Fällman och de andra i styrelsen lovat att de stannar, säger Sören.

- För det är otrolig viktigt att sätta BS på en bra och stabil grund, fortsätter Persson.

Vem hade för ett par månader sedan trott att det nya och unga Falu BS skulle kunna vara med och strida om en elitserieplats redan den här säsongen?

Säkerligen inte många.

- Efter Ljusdalsmatchen i söndags, var det första gången jag tog ordet elitserien i min mun. Vi hade annars siktet inställt på att vara som bäst efter jul.

- Men nu ska vi göra allt i veckan som kommer för att bärga en elitserieplats, säger Sören Persson.

Framgång föder framgång brukar det heta, och även på sponsorsidan är Falu BS ett vinnande lag.

- Klubben har blivit väl mottagen hos både sponsorer, kommun och media, vilket gör allting så mycket lättare.

- När jag/vi arbetat mot sponsorer har vi varit öppna och sagt att det inte nu vi ska vara bra, utan om fyra år. De har alla köpt, för de tror på vår satsning, säger Sören Persson.

Det framgångsrika arbetet med sponsorer, har också inneburit att klubben fortsatt kunnat betala av på det skuldberg. som förföljt klubben under en lång tid.

- Sedan i april har vi lyckats betala av en dryg miljon kronor. Återstår att betala av gör 1,2 miljoner kronor. Nu tar vi tag i den biten, säger Jan Fällman avslutningsvis.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons