Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören Persson: "Bollnäs vinner"

Annons

BOLLNÄS

-Troligen det starkaste laget. Bollnäs har i alla fall den mest kompletta truppen. Men vi har ju visat att det går att röra dem.

- Bollnäs har ett antal mycket bra spelare i sitt lag, vilket ju inte minst två segrar mot Hammarby i serien och segern i World Cup visar.

BOLTICGÖTA

- De har många nya spelare, några jag inte ens sett. Boltic är ett offensivt, spelande lag och har i grunden samma spelidé som oss, säger Persson.

Det kan möjligen bero på just en viss herr Persson...

- Kanske det... BolticGöta har också några mycket erfarna och duktiga spelare i Kaj Nordin, Rickard Timmerklev, Pål Hansen, målvakten Martin Berggren och Jesper Bryngelsson.

DERBY

- Det lag jag vet absolut minst om. Derby har en trång svårspelad hemmaplan och spelar tydligen ganska hårt, på gränsen. Ett starkt hemmalag, alltså.

- Spelarna? Jag har sett att Oskar Hagström gör mycket mål. När vi möter Derby ska jag veta betydligt mer, säger Sören.

Också noterbart. Förre Falu BS-målvakten Mats-Olov "Pricken" Hallmans finns sedan flera år i Derby.

KATRINEHOLM

- Katrineholm brukar alltid ha hittat extra energi när de kommer till den här serien. Antalet insläppta mål tyder på vissa problem med defensiven, även om jag tror vi ska glömma deras 2-17 mot BolticGöta.

- Denis Riabschevski, Denis Tsytsarov och finske landslagsmannen Iiwo Wegelius som kan spela lite varstans är viktiga för dem. Men jag vet ärligt sagt inte riktigt var KSK står.

LJUSDAL

- Jag tror Ljusdal har förutsättningar att lyfta sig rejält. Det är också ett lag som är starkt på fasta situationer.

- Laget har en kvartett mycket duktiga spelare som måste fungera för att laget ska lyckas. De fyra är Magnus Johansson, Maxim Potechkin, Stefan Nordlund och Valerij Lulumov. Dessa plus hörnskyttet på topp, då är Ljusdal farligt. Jag är glad att vi även möter Ljusdal hemma.

IFK MOTALA

- Ett lag med bra spelbredd tack vare sin starka ytterhalvor. Motala hade många nya inför säsongen men tycks ha fått ihop det riktigt bra. Dessutom är Motala alltid starkt hemma. Patrik Spångberg och Mattias Sjöholm är lagets stora pådrivare.

SIRIUS

- Ett skridskostarkt lag som arbetar hårt utan några speciella stjärnor. Sirius har också ett bra hörnskytte från både höger och vänster. Sirius tog samtliga tre poäng i grundserien hemma, vilket också säger en del. Jag är glad att vi inte möter dem i Uppsala...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons