Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören: "En rak serie är ett måste"

Annons

Innan Edsbyn byggde sin inomhushall låg publiksnittet runt 1100. I årets Allsvenska är det bara Hammarby (2599) som har ett högre publiksnitt än svenska mästarna Edsbyn (2 341).

- Jag hoppas innerligt att Lugnet kan komma i fråga när det gäller en inomhushall, utvecklar Sören innan han fortsätter:

- Jag är fullt medveten om att det handlar om ekonomi. Därför är det viktigt att fler intressenter går ihop och bygger en multihall.

Kan du utveckla det?

- Vi ska inte bygga någon Ejendals Arena, utan först och främst fyra väggar med ett tak över. En hall som sedan går att vidareutveckla.

Svenska bandyförbundet oroas över att publiken minskar och nu diskuteras även en förändring av seriesystemet. Kommentar?

- En rak serie är ett måste. Slå ihop norr- och södergruppen till en Allsvenska med 16 lag. Spela sedan dubbelmöten, vilket ger trettio matcher.

- De åtta bästa lagen mötes sedan i kvartsfinaler, vilket ger många sportsliga fördelar mot det system vi har i dag.

Har du några fler sportsliga idéer, som du vill genomföra?

- Gör om reglerna för hörnor. För att det ska vara hörna, måste den uppstå inom straffområdet.

- Det skulle automatiskt tvinga fram fler spelmål, vilket skulle göra bandyn mer publikvänlig. Hörnor ska dock vara kvar eftersom det alltid varit en del av bandyn.

Edsbyns satsning är ett föredöme inom bandyn. Samtidigt ett rättesnöre och inspirationskälla för övriga att efterlikna.

- Jag är den borne optimisten. Ser man till Edsbyns infrastruktur kan då jag tycka att det borde vara minst lika gynnsamt för bandy i Falun.

- Egentligen finns redan allt här, understryker Sören Persson.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons