Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soppatorsk för Kenneth och Tina

Annons

- Det började i slutet av specialstärck sex med differentialproblem, sen är det tydligen insprutningsproblem som gjorde att bränslet tog slut tidigare än beräknat.

- Varför detta problem uppstod vet jag inte riktigt ännu, säger Kenneth.

Kenneth som bara har kommit till målrampen i tre av de nio avverkade rallyn i Word Rally Championship.

Dåligt team eller en bil som inte klarar av dessa tuffa rallyn?

Man kan ställa sig den frågan om hur Skoda-teamet fungerar. Ännu en gång har det ifrågasatts sedan den tredje föraren och svensken Stig Blomqvist brutit sitt kontrakt med Skoda i förtid.

Stig, som skulle ha kört ytterliggare tre rallyn, säger i ett uttalande till TT.

- Skoda har tagit vatten över huvudet. Ingenting fungerar.

När vi frågar Kenneth om hur det egentligen är kommer ett litet undvikande svar.

- Jag vet ingenting om det. Det enda jag har hört är att Ana Goni, kartläsare till Stig och även sponsor till Skodas tredje bil, inte var överens med Skoda Motorsport gällande kontraktet, av den anledningen bröts kontraktet tidigare.

Nästa rally som Kenneth kommer till start i är Adac rally i Tyskland 22-25 augusti.

Rickard Burns, England, som kör Peugeot, är i ledningen efter dagens tio specialsträckor, 12 sekunder före Harry Rovanperä Finland, även han i en Peugeot.

Bäste och enda svensk som finns kvar i värstingklassen är Thomas Rådström, Citroën, som ligger på 14 plats, två minuter efter Rickard Burns.

Trevligare för svensk del såg det bra ut fram till specialsträcka sex, då Sveriges framtidslöfte Daniel Carlsson var tvungen att bryta.

Under fem specialsträckor körde Daniel utan femte växel ,ändå kunde han behålla ledningen fram till han var tvungen att bryta med motorfel.

CHRISTER BOFELDT

Mer läsning

Annons