Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sölve vann rätt lopp

Annons

Därmed är Bäcks femåring en av semifinalisterna på Solvalla den 26 juni med chans till storkovan. Förstapriset i semifinalen är fina 75 000 kronor och i händelse av en finalplats samma kväll får i så fall Bäcks häst vara med att köra om hela 300 000 kronor i förstapris. I fjol vann som bekant Rommeekipaget Criks Hurricane/Jörgen Westholm, som för övrigt årsdebuterar på måndag kväll på Rättviksovalen.

I sulkyn bakom King Brew satt kusken som kör i flytet - Gävletränaren Sören Eriksson var namnet och att han toppar kuskligan på banan är ingen tillfällighet.

- Vi fick ett perfekt lopp. Det passade bra att de körde hårt där framme, analyserade Sören efter nionde årssegern på banan.

- Jag hade sett King Brew i ett par lopp på Solvalla och jag vissta att det skulle vara en toppchans. King Brew vann med krafter kvar, avslöjade han vidare.

Bara så att ni vet. Och kanske har Sölve Bäck en dark horse med sig till Solvalla om tre veckor. Kul i så fall.

En av de mera svårlösta V5-gåtorna på förhand skrev vi i tipsen. Sannspåda blev vi. Det small hit och dit och trots att vi satte chansspiken Eli Canon/Mikael Lindmark i V5-5 orkade vi inte upp i ens utdelningsbara fyra rätt.

Vi har skrivit det förr. Kajsa Frick är ett framtidsnamn i svensk travsport. I går kväll fick hon chansen bakom 9-årige kallblodet Rimfrost. Och som hon tog den.

Kajsa begärde det där lilla extra in i sista kurvan och Rimfrost formligen utklassade konkurrenterna. Segertiden 25,4 var dessutom grädde på moset för Kajsas fanclub.

Det blev ingen seger för hemmatränaren John Dahlman med Mälarbusen i uttagningsloppet till Sverigeloppet, men väl en femetta i form av debutanten och treårige Kurre Burr.

Johns träning flög även han fram i spåren genom sista kurvan och hade inga problem att koppla greppet på invändige Fredrik Linders treåring Legacy Of B.G.

Segertiden fina 19,7 och här kan den lille Rättvikstränaren ha något extra att åka med framöver.

Mer läsning

Annons