Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solleröcyklister nära pallen

Annons

Värmen blev lite av en plåga under cykelloppen i helgen. Förutom flera vurpor vid GP-loppet i Västerås, så var det många som bröt av de 36 startande från både proffs och amatörstall. Endast 16 cyklister gick i mål och vinnare blev Ludvikasonen och Postgirottrean Fredrik Modin från Team Mälarenergi.

- Jag var med ett tag i täten och stred, men missade när fyra man gjorde ett ryck i slutet av loppet, säger Anders Juhlin om tävlingen i Västerås.

I Uppsala var värmen lika besvärande som i Västerås under lördagen och söndagens 94:e upplaga av Skandisloppet. Söndagens varvlopp på ungefär fem mil blev mest lyckosam för Sollerölaget, när Anders Juhlin till en början tog täten och drog med sig ett koppel cyklister. Tyvärr åt klungan ikapp avståndet i slutet av loppet och det blev en stor mängd cyklister som slogs om pallplatserna framtill målet. Vann gjorde Jussi Veikkanen för Mälarenergi och som fjärde cyklist körde Söllerös Martin Axelsson i mål.

Till lördagens tunga linjelopp på 190 km som ingår och avslutar den svenska landsvägscupen, hade ett tjugotal cykelstall kommit till start

- Loppet innehåller knappt några höjd skillnader och under hela loppet blåste det knappt någonting. Jag tror att det blivit en annan typ av lopp ifall blåsten varit besvärlig, berättar Solleröcyklisten Anders Juhlin och fortsätter:

- Under hela loppet förekom det attacker från en del cyklister som försökte få ett föresprång, men de hämtades allt som oftast in av klungan.

Vid 125 km gled några cyklister iväg och tyvärr var det inga solleröcyklister som hakade på, även om laget gjorde ett helhjärtat försök att gå ikapp.

- Som helhet gör vi väl ett hyfsat lopp, men det är synd att vi missade att haka på vid sista utbrytningen, berättar Anders Juhlin, som tvingades stanna under slutet av loppet för att få hjälp med kramp i sina ben.

Martin Axelsson blev som sagt bästa Solleröcyklist med en 27:e plats. Vann gjorde Tobias Lergård från årets dominerande cykellag team Crescent. Tobias hade en tuff batalj med några av sina stallkamrater under de avslutande varven inne i Uppsala. I Svenska landsvägenscupens sluttabell visade Team Crescent sin dominans genom att ha sju cyklister med bland de tio bästa. Totalsegrare blev Tobias Lergård och på elfte plats placerade sig Christofer Stevenson som bäste solleröcyklist.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons