Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solid insats av Malung

Annons

u Malung var det bättre laget och vann rättvist hemmamötet mot Aspeboda, en match med något av ödeskaraktär över sig. 3-0 skrevs Malungs segersiffror efter en solid insats av laget.

Malung förde spelet under den första halvtimmen men gästerna hade den första riktigt heta målchansen efter en frispark. Då svarade Malung omgående med att ta ledningen genom Roger Eriksson, som tryckte in ett inlägg bakom Aspebodas målvakt. Tio minuter senare visade Håkan Lissel sitt fina målsinne då han distinkt nickade in ett fint inlägg från Lars Eriksson, som fick gott om svängrum ute på högerkanten under första halvlek.

Därefter kom Aspeboda bättre in i spelet och tog delvis över mittfältet, men utan att direkt kunna skapa något. Den tendensen höll sig i andra halvlek men med dryga halvtimmen kvar ökade Martin Olsson hemmalagets ledning till 3-0 och då var det avgjort.

-Det var en viktig match att få vinna och det var en skön och välförtjänt seger, nu visade spelarna att de kan om vi får ha ordinarie manskap, sa MIF-tränaren Mick Johansson.

I och med segern har Malung, med två omgångar kvar i serien, fyra lag efter sig. Det kan nog behövas eftersom flera dalalag i trean hänger på gärdsgår´n.

-Vi får hålla tummarna för att lagen i trean klarar sig så att det räcker om vi har tre lag bakom oss i sluttabellen, sa ASK-tränaren Jonas Björkman som gav sina spelare all heder för att de kämpade matchen igenom och försökte spela boll på mitten.

Bäst i Malung var Urban Halvarsson och Ingemar Johansson i försvaret, Magnus Danielsson och Roger Eriksson på mitten samt i anfallet tuffe och rivige Martin Olsson.

I Aspeboda sätter vi plus för Peter Andersson i försvaret och Mikael Smedberg på mitten.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons