Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solglans lyfte fram Sanna

/
  • Få en skymt. Falutjejen Susanna Kallur var lite av ett jagat byte under gårdagens tävling på Götagalan. Stora delar av publiken på drygt 5000 ville få en skymt av den svenska medaljkandidaten i VM i slutet av augusti.  Foto: Foto-Mike 
  • Nytt banrekord. Bra rytm och aggressivitet, så beskrev fjolårets EM-guld tjej, Susanna Kallur, sitt lopp under gårdagens tävling vid Götagalan i Karlstad. Tiden blev 12,75 och nytt banrekord på Tingvalla IP. Nu väntar ytterligare träning och därefter DN-galan.  Foto: Foto-Mike 

Annons

- Det kändes jättebra. Jag har tränat hårdare under en period och då kan det vara lite svårt att veta vad man riktigt står, säger Susanna Kallur, som hade både tvåan amerikanskan Danielle Carruthers, 13,02, och trean Jenny Kallur, 13.14, bakom sig i mål.

Berätta om loppet?

- Jag kom iväg bra och hade en bra rytm och aggressivitet genom i stort sett hela loppet. Tekniskt var det inga problem.

Du slog i en av häckarna vid Golden league-tävlingen i Rom. Ingen oro för det i det här loppet?

- Nej, det fanns ingen oro. Där gjorde jag inget riktigt bra lopp, samtidigt som (Michelle) Perry fick till ett kanonlopp.

Om du ska beskriva din form i nuläget och hur den var ifjol vid samma tid?

- Då är den ungefär lika skulle jag vilja säga.

Vad händer efter denna tävling?

- Ytterligare träning i Falun och därefter DN-galan.

Efter DN-galan den sjunde augusti, väntar ett SM och sedan börjar det närma sig dagen D - den 14:e augusti är det avresa till Japan och VM i Osaka. Men fram till dess ska VM-formen fortsätta finslipas.

Mer läsning

Annons