Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solen och Tommy Medén skiner ikapp

Annons

- Det kanske låter kaxigt, men jag var redan före seriestarten övertygad om att vi skulle vara med i tabelltoppen efter vårsäsongen, säger Medén.

Anledningarna, som han ser det, är tre:

o Bred trupp.

- De flesta i laget är unga, snittåldern ligger nog runt 22-23 år, och de är därmed utvecklingsbara. Se bara på bröderna Anders och Erik Stenström som har imponerat stort på mig under våren. Och vi fick fina nyförvärv från Ludvika FK i Jonas Norström, Johan Bååth och Jens Friberg samt Mikael Andersson från Saxdalens IF.

- Om de har smält in i truppen? Absolut.

- De här killarna är väldigt ödmjuka och känner verkligen för klubben, anser Tommy Medén.

o God sammanhållning.

- Något annat skulle jag inte tolerera. Om spelarna inte trivs, då uteblir också resultaten. Sammanhållningen bland grabbarna är kanon.

o Fotbollstanke som håller.

- När jag och brorsan, alltså Jimmy, som är assisterande tränare, kom till Östansbo från V/G för tre år sedan bestämde vi oss för att ÖIS ska spela rolig och offensiv fotboll. Det kanske inte syntes så mycket av det i division 6, men vi vann serien och gick upp. I fjol, då vi slutade sexa, märktes det att våra idéer hade fått gro hos spelarna, säger Tommy Medén.

Med division 5-ögon sett, har Östansbo ett snabbt passningsspel och starkt agerande över hela planen.

- Det beror till stor del på att vi konsekvent spelar med tre backar, fem mittfältare och två forwards. Offensivt attackerar vi i princip med sju man medan vi defensivt har fem spelare i försvarslinjen, förklarar Medén.

Östansbo är i serieledning på 31 poäng. Höstsäsongen börjar med två viktiga matcher, först mot Långshyttan borta (1 augsuti), därefter möter ÖIS Ulfshyttan hemma på Björkliden.

Toppen mot botten i bägge mötena...

- Ja, och då vill det till att vi vinner. Annars är risken stor att nervositeten sprider sig i laget, det kan fälla oss i slutänden, säger Medén.

36 gjorda mål och bara sex insläppta - kommentar?

- Det är ju det jag säger. Vi har ett starkt lag och seriens bäste målvakt. Mikael Andersson har varit strålande, liksom liberon Jonas Carlsson.

Men hur länge fortsätter ni att vinna?

- Vi har tappat två poäng i år, det var när vi spelade 1-1 mot Smedjebackens FK. Jag tror, och hoppas, att vi inte tappar fler än så i höst. Någon smäll lär vi väl åka på, men...

Seriesegern är alltså klar?

- Det har jag aldrig sagt.

Medén varnar för lokalkonkurrenten Saxdalen-V/G, som för närvarande parkerar som tabelltvåa (28 poäng).

- De har två väldigt viktiga spelare. Den ene är Lars-Åke Wallenstein som serverar den andre, forwarden Marcus Olsson, suveräna bollar. Och eftersom "Totte" är så het blir det farligt framför motståndarmålet i varje anfall, tycker Östansbotränaren.

- S-V/G är ett topplag, helt klart.

Men ni är bättre?

- Vi får se, svarar Tommy Medén.

Det lär vi få göra. I alla fall efter slutomgången den 28 september 2003.

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons