Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia - ensam tjej i Camaro cup

Annons

Sofia är uppvuxen med racing och har kört gokart sedan tolv års ålder. Sofia, som fyller 22 år i sommar, bor just nu i Spanien för språkstudier. Annars jobbar hon som motorjournalist. Hon flyttar dock hem till Sverige i tid till premiären på Mantorp park i juni.

-Jag fick möjligheten att börja rejsa igen och det kan väl inte bli så mycket mer drag än i en Camaro, förklarar Sofia på Camaro cups egen hemsida.

Den egna målsättningen är ganska modest. Den handlar mest om att lära sig den nya klassen.

Camaro cup avgörs vid fem tävlingstillfällen och körs då samma helger som STCC.

Förutom Sofia kommer flera av förarna i cupen från Dalarna och länet har mycket att försvara i cupen. Bland annat så vann Tomas Engström från Säter Camaro cup fem år i rad på 1990-talet. Som bekant återfinns Tomas numera i STCC i en Honda.

Camaro cup får också fint främmande den här säsongen. Om det går som planerat kommer Björn Wirdheim hem från Japan, där han i år kör Formula Nippon, till premiären på Mantorp park för att sätta hemmaförarna på plats.

-Jag tycker det ska bli grymt spännande att köra Camaro. Alla kör ju likadana bilar med samma effekt, utrustning och förutsättningar. Upplägget påminner en hel del om formelvagnsracing, där det i slutänden är upp till föraren att prestera resultat, säger Björn Wirdheim inför sin Camaro-debut.

Fakta

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons