Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren ohotad - dubbel guldmedaljör

Annons

- Jag hade aldrig någon chans på Anders i dag, menade bronsmedaljören Mathias Fredriksson, som också fick släppa Åsarnas Fredrik Persson före sig i prislistan.

Men Anders själv visste inte att han var så långt före (28 sekunder till Fredrik och 44 till Mathias) som han var.

- Jag fick dåligt med mellantider, klagade han. Så för säkerhets skull stod jag på hela vägen runt.

Men att Anders just nu skulle vara i toppform håller han inte med om.

- Nej, men det känns bättre och bättre i kroppen. Så formen kommer kanske mot slutet av veckan. Men idag kändes det jobbigt att ge sig ut på andra 7,5-kilometersvarvet. Massor med backar att åka uppför...

Och räkna med flera guld för Anders. Han finns med på alla distanser och har målsättningen klar:

- Jovisst, det är naturligtvis segrarna jag siktar på, säger han och smilar som bara Anders kan smila.

Hulåbördige Mats Larsson gjorde också ett mycket bra lopp - igen. Den här gången räckte det inte ända fram till medaj för Åsarnaåkaren, men väl till en fjärdeplats, fyra sekunder efter Mathias Fredriksson.

- Och det känns skönt att veta att man finns med och slåss om medaljerna hela tiden, menade Mats, som ändå fick med sig en medalj hem från den här tävlingen också - lagsilvret.

IFK Mora fick dock nöja sig med att bli fyra i lagtävlingen. Åter igen var det Niklas Karlsson som blev bästa både Moraåkare och dalaklubbsrepresentant. Han slutade åtta, slagen med 1.44 av Anders Södergren.

"Långtradaren" Staffan Larsson slutade på en mycket fin elfteplats, närmast före Falun-Borlänges Daniel Tynell. Två killar som kanske kan förväntas göra ännu bättre ifrån sig på den avslutande femmilen på söndag.

En som inte kom till start igår var Falun-Borlänges Mikael Östberg. Han hade muskelont i ryggen efter tremilen, och valde att vila inför torsdagens sprint, där han tillhör en av medaljhoppen.

- Hade 15 kilometer varit i fristil hade jag nog åkt det också, menade Mikael. Men så ont som jag har i ryggen just nu, hade jag inte klarat av att köra klassiskt.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons