Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg nöjd med spelschemat

Annons

Detta innebär att Sverige inleder jakten på en plats i EM-slutspelet 2004 med bortamatch mot Lettland den 7 september. Dessutom ville förbundskaptenerna möta nyckelmotståndaren Polen i juni och i september 2003.

Så blev det också med hemmamatch mot Polen den 11 juni 2003 och bortamöte den 10 september. Söderberg såg helst också en bortamatch under våren 2003 , då det svenska vädret kan ställa till det.

Den 2 april möts därför Ungern och Sverige.

- Vi fick det precis som vi ville så vi är givetvis helnöjda. Rent statistiskt brukar vi nå bra resultat på försommmaren och tidig höst, säger Tommy Söderberg på Svenska fotbollförbundets hemsida och fortsätter:

- Vi fick också en pulsering vi gillar inför Polen-matcherna. San Marino borta fyra dagar före Polen hemma och så San Marino hemma fyra dagar före Polen borta. I sista

Polen-matchenhar polackerna Lettland borta, så det blir en tuffare uppgift på förhand.

Polen med Nigeria-födde stjärnspelaren Emmanuel Olisadebe blir med största sannolikhet det största hotet för Sverige. Lagerbäck och Söderberg får möjlighet att följa landslaget under VM där Polen lottats i grupp D med Sydkorea, Portugal och USA.

- EM fokuserar vi oss på först i juli. Nu är lottningen över, vi är nöjda med den och att vi möter Sverige under gynnsamma förhållanden 2003, säger Polens förbundskapten Wladyslaw Jerzy Engel, som närvarade vid sammanträdet på Råsunda.

Fotbolls-EM 2004 avgörs i Portugal. (TT)

TT

Mer läsning

Annons