Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöpligt, Karlsby´n

Annons

Snön föll och Karlsbyheden med den. Trots en bra kämpainsats i det ymniga snövädret blev det förlust med 4-5, (2-3), mot Tillberga.

- Det är bara att bita ihop och ta nya tag, konstaterade tränaren Inge Fröbom.

Kvalet till division I har hittills gått bra för Karlsbyhedens IK. Med två vinster av två möjliga i bandyportföljen mötte de i lördags Västeråslaget Tillberga IK, också de med fyra poäng av fyra möjliga.

Och det började bra. I 13:e minuten kunde Hans Lundberg, fri med målvakten, efter sjabbel i försvaret, ge bollen styrfart in i mål till 1-0 .

Glädjen blev dock kortvarig. Sex minuter senare kvitterade Tobias Jonsson. Mindre än en minut senare gjorde Marcus Thunberg 1-2. Han såg därmed till att Karlsbyheden fick vara det jagande laget resten av matchen.

I halvtid ledde bortalaget med uddamålet 2-3. Men Inge Fröbom var optimistiskt.

- Snön gör det inte lättare för oss, som passar mycket längs isen. Men det här vänder vi.

Kung Bore hade dock inga tankar på att minska på snöflingorna.

- Det går inte att spela i det här vädret. Det är bara lyror och chansningar som gäller, hördes det från Karlsbyhedens avbytarbänk.

- Skitväder, var materialförvaltaren Kenneth Fälts kommentar.

Peter Hassel i Tillberga klippte till direkt på en hörna och gjorde 2-4. Karlsbyheden fick än mer att jaga i kapp. Hemmalaget kämpade sig välförtjänt till ett reduceringsmål när målvakten Henrik Steen missbedömde bollens fart och gick ut för långt i planen. Karlsbyheden krigade för en kvittering och i 31:e minuten blev det mål - för Tillberga. Ännu en gång på en hörna.

När Magnus Sundström gjorde 4-5 hade hemmalaget fem minuter på sig att göra en rättvis kvittering. Men Tommy Andersson, som gjorde sin 250:e match i Karlsbyhedens tröja, och de övriga i hemmalaget fick se matchen förlorad.

- Vi skulle flyttat upp laget tidigare. Vi kämpade på bra, men kan bättre. Målvakten Erik Forsberg vill jag ge ett extra plus till, sade tränaren Inge Fröbom.

Tillberga tog nu ledningen i kvalet till division I. Karlsbyheden ligger tvåa.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons