Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för Falu BS

Annons

- Vi gjorde en bra match och föll med flaggan i topp. Men det är klart att det var synd att vi inte vann. Då hade vi legat åtta poäng före Harmånger, säger BS-tränaren Björn Lindén.

Harmånger verkar passa Falu BS illa. När lagen möttes i Falun vann Harmånger med 2-0, då en helt välmotiverad seger efter ett sevärt spel.

- Men matchbilden var helt annorlunda den här gången. De körde bara med långbollar och vi hade inga problem med att vinna det bollarna, säger Lindén.

Falu BS kontrollerade spelet bra i första halvlek och trillade stundtals boll riktigt bra. I den 18:e minuten fick Falu BS en hörna och den förpassade Mattias Larsson i mål.

- En ny variant som vi körde för första gången, berättar Lindén.

Falu BS fick dock nöja sig med 1-0 i halvtid, men den andra halvleken hann knappt börja innan BS-spelarna fick en ordentlig kalldusch.

En lång utspark från Harmångers målvakt studsade över BS-försvaret och en hemmaspelare föll i kamp med Falu BS mittback Henrik Andersson.

Henrik blev frilägesutvisad och Harmånger fick straff, vilken Mats Eliasson gjorde 1-1 på.

Efter målet fick Harmånger till en stunds tryck på Falu BS, men efter hand flyttade gästerna upp spelet och hade bra koll på händelserna.

- I mitten av halvleken hade Mattias Larsson en bra chans att göra 2-1 på, men han petade bollen alldeles utanför stolpen.

I matchen sista sekunder kom den verkliga kallduschen för Falu BS, när Urban Sundberg kunde dunka in 2-1 för hemmalaget efter en tilltrasslad situation.

Björn Lindén ville inte framhålla någon speciell spelare utan framhöll hela laget.

Han tvingades till en del förändringar efter Henrik Anderssons utvisning.

Bland annat gick Olle Andersson ner på Henriks mittbacksplats och bredvid honom vikarierade Johan Rombin, till vardags högerback, för avstängde Per Hallberg.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons