Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbrist gör VM till säsongspremiär

Annons

Efter att tävling efter tävling fått skjutas på framtiden på grund av snöbrist ska säsongen äntligen komma igång på riktigt för snowboardlandslaget.

För Mattias Blomberg och Filip Fischer innebär det VM i Arosa, Schweiz.

- Jag är riktigt peppad och har stora förväntningar, säger Blomberg.

Den milda vintern är inte ett svenskt fenomen. Även pålitliga snöorter i alperna är fortfarande gröna. För snowboardåkarna har det inneburit att den riktiga premiären för året blir VM som avgörs i mitten av januari.

- Jag känner mig ändå i ganska bra form. Vi har haft träningsläger med de andra landslagen, så jag har kunnat möta nästan alla konkurrenter ändå, säger boardercrossåkaren Mattias Blomberg.

Filip Fischer har hunnit med två tävlingar hittills, men resultaten har inte varit tillfredsställande med en 26:e plats som toppnotering.

- Nej, jag känner att jag underpresterat hittills. Nu gäller det bara att hitta känslan och ösa på för fullt. Jag måste göra det, och går det bra kan jag ta mig till finalåken, det är väl det som är målet, säger han.

Mattias Blomberg har än-nu högre förväntningar:

- Jag åker alltid för guld, men medalj är målet. Sedan har jag flera delmål, men tar jag mig förbi första rundan tror jag att jag har bra chanser.

I mitten av förra veckan samlades boardercrosslandslaget på de schweiziska glaciärerna medan det alpina landslaget laddar upp i österrikiska höghöjdsresorten Obertauern.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons