Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart öppnar de portarna

Annons

En nog så viktig faktor, efter fjolårets uppslitande skilsmässa med Rommetravet. I år ska Rättviks- travet stå på egna ben.

Och de är förberedda.

Nya sportadministrationen sköts av fyra personer med ankaret och nygamle travbanechefen Anders Klasson vid rodret.

- Vi ser fram emot en ny spännande travsäsong. Vår förhoppning är att ingen besökare ska märka någon nackdel när vi återigen sköter oss själva, säger Anders Klasson innan han fortsätter:

- I dag råder en mjukare stämning mellan travparterna i Rättvik och Romme och nu finns inga täta skott.

Ett infekterat klimat har plåstrats om. Vad det ger i förlängningen får vi nog anledning att återkomma till. Men helt klart har Romme verksamt bidragit till att Rättvikstravets nystart ska gå bra.

- Rommes biträdande sportchef, Per Wetterholm, har vi anlitat som speaker på tävlingsdagarna. Ett bra exempel på att arbetsklimatet är gott banorna emellan, understryker Klasson.

Årets Rättvikssäsong omfattar 24 tävlingsdagar. Sommarperioden är som vanligt mest attraktiv och lär så bli även i år.

Har du några ess i rockärmen, Klasson?

- Den 20:e april kör vi V75. Det kanske inte låter så roligt med tanke på årstiden, men tävlingsdagen ligger bra till fem veckor innan Elitloppet.

- Jag ser stora möjligheter i att potentiella elitloppshästar då kan komma att starta i Ego Boys Minne här på Rättvikstravet.

En sportslig höjdare att jobba hårt för. Helt klart. Klasson har även en vision om att Järvsöfax, i fjol framröstad till "Folkets Häst", då ska dyka upp på Rättvikstravet.

- Vi har starka sommararrangemang. Det kan ingen ta ifrån oss. Alla som besöker oss då brukar vara nöjda, betonar Klasson vidare.

Vi som brukar vara på plats. Kan bara hålla med. Rättvikstravets sommartrav är så långt ifrån publikkriser och allehanda tester a´ la Travexpress varje sann travvän önskar.

- Jag är mycket nöjd med årets program. Vi är ett bra team här på jobbet och vi har fått fin respons från både aktiva och hästägare.

- Det är roligt, slutar Anders Klasson innan han hastar i väg till tryckeriet för att övervaka den första programtryckningen.

...återigen i Rättvikstravets egen regi.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons