Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart går Mora IK på is

Annons

- Två forwards och en back är vad vi söker och vill komplettera A-truppen med, men det ska vara spelare med bra kvalité, betonar klubbdirektör Jan Simons.

Under veckan väntar ett antal tester för A-truppen och det är en nöjd Moratränare, Harald Lückner, som tycker att uppbyggnadsträningen fallit väl ut.

- Många har tagit chansen och förkovrat sig fysiskt några procent, säger Harald.

- Vi har helt klart höjt träningskvalitén och det mest imponerande har varit att killarna visat en stark motivation till den tuffa träningen.

Lückner bekräftar att det är två forwards och en back som Mora IK fortfarande vill komplettera truppen med.

- Framför allt en eller två duktiga centrar. Det är ont om bra centrar i Sverige. Men det ska vara rätt killar med hög klass.

- Sedan tycker jag att vi skulle behöva en fysisk back. Vi har många skickliga och passningssäkra backar, men vi skulle behöva en back som så att säga kan gå in och "rensa".

Den 20:e september spelar Mora IK elitseriepremiär mot Färjestad i nya FM Mattsson Arena.

Fem dagar tidigare går ett tio-årigt avtal mellan NHL och NHLPA (spelarfacket) ut.

I nuläget ser det mörkt ut till att ett nytt avtal skrivs under. Det är här som den omtalade NHL-strejken eller lockouten kan göra den kommande elitseriesäsongen till riktig mumsbit, med flera NHL-spelare i hockeyns finrum i Sverige. 1994 varade lockouten i 105 dagar. Nu talas det om en ännu längre period.

- Vad jag förstår ser det fortfarande mörkt ut efter det senaste mötet i New York, säger Harald.

- Alla klubbar är nog intresserade av eventuella NHL-proffs. Men det går inte bygga verksamheten på det. Jag tycker vi ligger perfekt nu, säger Jan Simons och fortsätter:

- Men blir det aktuellt med NHL-spelare, så blir det som grädde på moset.

- Och vi har en mängd kontakter som vi bearbetar...

Ryktet säger att Mikael Nylander kan bli aktuell, kommentar?

- Det stämmer inte. Men jag förstår närheten, med tanke på att vi värvat brodern Peter, säger Simons.

När det gäller diskussionerna kring supporterklubbens namnval, Röda Armén, så tror man sig kunna nå en lösning under den här veckan.

Åsikterna och protesterna har varit massiva på diverse nätsajter på internet om den nya officiella supporterklubbens namnval.

- Jag brukar inte läsa på gästsidorna, men det är väl inte det optimala namnet på en supporterklubb. Under veckan kommer vi ha diskussion i ämnet, säger klubbdirektör Jan Simons.

Supporterklubbens ordförande Per-Olof Mattsson bekräftar att man ska träffas.

- Mycket tyder på att Röda Armén försvinner. Kanske blir det namnet Red dragons, men det får vi diskutera oss fram till, säger Per-Olov Mattsson, som i augusti hoppas presentera ett program för supporterklubbens verksamhet under kommande säsong.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons