Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart börjar allvaret

Annons

För drygt en vecka sedan kom Sanna och Jenny hem till Falun efter ett två veckor långt träningsläger på Teneriffa.

Den här veckan sker den sista finslipningen inför säsongsdebuten som för Sannas del sker i Glasgow på lördag och för Jennys del i Karlsruhe på söndag.

Från början var det meningen att även Jenny skulle ha tävlat i femnationslandskampen i Glasgow, men hon fick inte den extraplats som fanns tillgänglig på 60 meter häck, och valde därför att tävla i Karlsruhe i stället.

- Dessutom får jag springa två lopp i Karlsruhe, både försök och final, och startfältet är riktigt bra med bland annat tyskan Bolm och fransyskan Girard, berättar Jenny.

När Jenny valde bort Glasgow innebar det att Sanna också får springa två lopp i Skottland, för-utom 60 meter häck även 60 meter, den distans som Jenny var uttagen att representera det svenska laget på.

- Så här tidigt på säsongen känns det bara bra att få göra två lopp, säger Sanna.

Inomhussäsongen 2006 var en enda lång framgångssaga för Sanna, som förblev obesegrad på 60 meter häck och avslutade med guld på inne-EM i Madrid och ett nytt prydligt personbästa, 7,80.

Även i fjol skedde Sannas årsdebut i Glasgow, då hon vann på 7,95.

- Gör jag en tid i paritet med den så är jag nöjd, menar Sanna.

Hur har träningen fungerat under hösten?

- Bortsett från några förkylningsperioder har det flutit på bra och jag har inte behövt stryka speciellt många pass. Sedan är det första hösten vi tränat efter Agne Bergvalls upplägg, så vi får se hur det känns nu när vi börjar tävla, säger Jenny.

- Jag har klarat mig från för- kylningar, men haft lite känning i baksidan av ena låret. Men det är ingen fara, det är sådant man känner av ibland, säger Sanna.

Inomhussäsongen avslutas med VM i Moskva, andra helgen i mars, och där hoppas förstås Sanna och Jenny på både final-platser och medaljer.

Årets stora mål och höjdpunkt är trots allt EM i Göteborg i augusti, ett mästerskap där Jenny och framför allt Sanna är medaljhopp.

Känner ni pressen inför EM på hemmaplan?

- Visst är finalchanserna större på ett EM jämfört med VM och visst har vi kapacitet att ta medalj. Men det är många andra som har det också, säger Sanna.

Den närmaste en och en halv månaden är det dock inomhus-säsong och 60 meter häck som gäller. Blir Sanna obesegrad i år också?

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons