Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är botten nådd, Brage

Annons

Det var ingen bra fotbollsmatch som spelades på Domnarvsvallen i går.

De dryga 1 500 på läktarna fick se två lag som gick ut och krigade för att ta poäng, GAIS för att hänga på i toppen och Brage för att försvara sin existens i Superettan.

Första halvlek speglade förutsättningarna. Hemmalaget hade inte en enda kvalificerad målchans. Det lilla spel som bjöds stod GAIS för, och de hade en lobb (?) i Gerhard Anderssons ena stolpe som bästa chans. Trots det dåliga spelet såg Brage ut att kunna klara oavgjort i paus, men icke.

Den näst sista minuten av första halvlek blev en riktig otursminut för grönvitt.

Det började med att duktige högerbacken Jonatan Lundevall blev liggande efter en nickduell. Spelet gick vidare och GAIS gick till anfall på vänsterkanten genom Edier Frejd, som fick på ett inlägg till Ville Viljanen vid bortre stolpen. Denne kunde enkelt nicka in bollen i motsatt burgavel och Göteborgarna jublade samtidigt som Lundevall bars ut på bår.

- Han fick en stukad fotled och blir nog borta ett par veckor, tror Ljung.

- Målet kom i ett bra läge för oss, det tände spelarna, säger bortalagets tränare, gamle landslagsbacken Roland Nilsson.

Till andra akten stuvade Ljung om en del i laget till följd av skadan. Mats Theander kom in som högerytter och Fredrik Bengtsson flyttade ner till högerbacksplats. Det blev bättre efter paus, dels på grund av de pigga inhopparna Theander, Johan Berg och Kristoffer Melin, men också för att Bengtsson fick mer utrymme till framspelningar.

- Fredrik är så bra att han kan spela lite varstans, och nu hade vi inget val, säger Bernt Ljung.

- Vi hade problem att få tag på honom i andra halvlek, säger Nilsson.

Framförallt under sista kvarten fick Brage sina chanser. De stabilt spelande mittbackarna Göran Bergort och Fredrik Jansson hade varsin nick, och starke, men i går tafatte, Mattias Östberg hade två bra lägen att utjämna. Det ville sig dock inte riktigt, dels beroende på oskicklighet, dels på bra räddningar från GAIS-målvakten Anders Holmberg.

I ärlighetens namn ska tilläggas att Andersson i hemmamålet även han fick göra några svettiga ingripanden.

- Jag visste att vi skulle tröttna mot slutet. Vi backar hem och försöker kontra in 2-0, men orkar inte riktigt, säger Roland Nilsson.

Inte nog med att Borlängelaget har tio matcher i rad utan vinst, nu är de uppe i tre raka förluster i serien. Den dåliga trenden verkar omöjlig att vända.

- Känner jag att det inte finns något mer jag kan göra för att ändra det här stannar jag givetvis inte kvar som tränare. Men hjärtat klappar för klubben, säger Ljung.

Spelarna hängde betänkligt med huvudena både under och efter matchen. Bortatränare Nilsson sammanfattade på ett bra sätt.

- När ett lag är inne i en negativ trend är det svårt som spelare att våga ta tag i spelet och göra något konstruktivt.

Det märktes tydligt på Brage i går på Domnarvsvallen.

NILS HOLMQVIST

Mer läsning

Annons