Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är botten nådd

Annons

Efter en dryg halvtimme fick Ludvika den så långt bäste spelaren på planen, Mohammed al Kantari, skadad. Medan al Kantari togs om hand för en troligtvis svår knäskada kvitterade Strömtorp till 1-1 på ett alltför lättvindigt sätt.

I den andra halvleken skruvade så Degerforsgänget åt tumskruven ytterligare på LFK och i den 61:a minuten kom det rättmätiga ledningsmålet för Strömtorp. Annars så duktige LFK-målvakten, Mikael Wiklund, var då en aning passiv när Per Fredriksson nickade in bollen.

Samme Fredriksson orsakade sedan en straff och blev då även varnad. Fredrik Törnqvist blev efter visst dividerande LFK:s straffläggare och det visade sig inte så lyckat. Ett lamt försök till placering av bollen kunde lätt stoppas av Strömstorpmålvakten Johan Martini.

Någon minut senare drog så Per Fredriksson på sig sin andra varning och fick lämna planen. Ludvika alltså en man mer, men trots ett försök att spela med tremannakedja blev det aldrig något tryck mot Strömstorps mål. Gästernas målvakt kom att bli en "Dry Martini", då han definitivt inte behövde jobba sig svettig.

Det är bara att konstatera att LFK inte räcker till utan kämpar som skadade Kent Sjöberg och avstängda Cormac Loughran och Mikael Hansson samt med ende bollhållaren, Mohammed al Kantari, skadad.

"Bullen" Björkman vill gärna ta sitt ansvar, men sanningen är att den spelartrupp han förfogar över inte håller sett till helheten.

- Det känns jobbigt och jag tar åt mig en hel del av att det inte fungerar, men jag kan ju inte trolla, sade en uppenbart besviken Björkman där han stod och tänkte över sin och lagets situation.

Ett glädjeämne fanns dock, unge Mikael Karlssons mål och spel i övrigt.

- Micke är jättebra, konstaterade "Bullen" Björkman innan han med tunga steg gick mot omklädningsrummen.

Var tränare Björkman besviken så får detsamma sägas om målskytt Karlsson.

- Just nu är det tungt för oss, sade Micke där han satt i omklädningsrummet och tröstade sig med en läsk efter duschen.

Han var förstås nöjd med sitt frisparksmål, som inte alls var inövat utan snarare gick på inspiration. Men vad hjälper det när det åter blev en förlust och en allt fastare plats under nedflyttningsstrecket.

- Det gäller att vi kämpar nu. Vi har definitivt inte gett upp men känner att vi måste börja ta poäng snart.

LUDVIKA-STRÖMTORP

1-2 (1-1)

Målen: 1-0 (27) Mikael Karlsson, 1-1 (35) Niklas Sohlberg, 1-2 (61) Per Fredriksson.

Hörnor: 1-4.

Varningar 4-4

Utvisning, Strömtorp: Per Fredriksson.

Domare: Henrik Lundbom, Örebro.

Publik: 160.

Ludvikas lag: Mikael Wiklund - Andreas Lindvall, Erik Persson, Per Östlund, Mikael Karlsson -Jonathan Norberg (59), Kim Madsen, Ahmed Ilmi, Håkan Heldt-Strandberg - Mohammed al Kantari (37), Fredrik Törnqvist - Per Forsberg (37), Mattias Hellberg (59).

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons