Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om otur

Annons

Med förhoppningar om att kunna ta tillbaka den landslagsplats han berövades innan flytten till USA.

Dit var han på väg också - fram till i onsdags.

"Pelle", som han kallas i kompiskretsar, fanns med i den träningsgrupp 2, som förlagts till Tärnaby för det första tränings-lägret inför vinterns övningar i pisterna och som inledde övningarna med slalomträning.

Då hände det som inte fick hända: Pierre gick omkull i den gropiga banan, fick ett rejält kast och landade så illa att han bröt båda benen i ena vaden.

- Brottet satt precis ovanför vristen, berättar pappa Lars.

- Han flögs med helikopter till Umeå lasarett, där han fick vänta ett helt dygn för operation, men har varit vid gott humör trots allt när jag pratat med honom.

Men besviken lär han vara trots allt.

Säsongen är med största sannolikhet över, den säsong som skulle gett honom, var det tänkt, en plats i de stora sammanhangen igen.

- Inte minst i storslalom, där har det gått riktigt, riktigt bra hittills under försäsongen. Och han har fått stort gehör hos tränarna, som trott mycket på "Pelle" i vinter, säger Lars.

Operationen på torsdagskvällen tog flera timmar i anspråk och med stor sannolikhet blir Pierre kvar i Umeå för kontroll under några dagar.

- Sedan väntar väl en längre konvalescens härhemma. Han ska vad jag förstått få en spik insatt från knäet och ner till vristen och lär nog få gå gipsad ett längre tag också, säger pappa Lars.

Notabelt är att onsdagsträningen i Tärnaby egentligen skulle ägnats åt storslalomträning, men på grund av backens dåliga beskaffenhet så ändrade man till kortare slalomträning i stället.

Med för Pierres del ett ödes- digert resultat...

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons