Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om oflyt

Annons

När matchen väl kom igång fortsatte oturen för Masarna. Tony Rickardsson, som är känd för att mer eller mindre aldrig få stopp på sina maskiner, fick det i går.

Två gånger till och med.

- Nej, det händer inte så ofta, sa Tony besviket efter att kolven lossnat i kurvan, då han var i ledningen.

Tre heat senare, i det tionde heatet, var det dags igen. Punktering på reservcykeln och även där en missad trepoängare. Men trots stoppen var han nöjd med en sak.

- Grabbarna har gjort ett oerhört bra arbete med banan.

Och det kan nog de flesta som besökte Brovallen hålla med om.

När regnet, som aldrig riktigt ville sluta tillta, väl upphörde, såg verkligen speedwayovalen ut som en leråker. Det var rent ut sagt pissblött.

Men efter att arrangörerna hade skrapat av det mesta vattnet och lagt på nytt underlag var banan körduglig.

När det hela väl kom igång började det som vanligt. Säker seger i det första heatet genom Tony, men i det följande reservheatet svarade gästerna med en femetta.

Masarna tog dock tillbaka kommandot och såg ut att springa ifrån. Niklas Klingberg visade prov på att formen är på topp och vann sina två första heat innan oturen även drabbade honom.

I det åttonde heatet var han på väg mot sin tredje seger, men tappade kedjan efter att han kört i en grop. I stället för poängövertag för Masarna tog Vargarna hem en femetta. Och det var inte nog med det.

Även det tionde och elfte heatet slutade med femettor för gästerna och nu hade Vargarna ett ordentligt grepp om matchen.

Tony Rickardsson kom dock tillbaka i det tolfte heatet, i en toppning tillsammans med Leigh Adams, och putsade till siffrorna.

Och efter det kom det... ja, just det... ännu mera regn.

Domaren valde att avbryta matchen. Vargarna vann med 38-34. Och var bonuspoängen hamnar blir en sak som förbundet får avgöra.

Efter tolv heat mellan lagen i den första matchen var ställningen nämligen exakt densamma.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons