Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om målfest

Annons

Men han kunde näppeligen glädjas över det sorglustiga slut matchen fick.

George Umunna, en av lagets absolut nyttigaste spelare den här säsongen, hade kommit sen in i en situation med gästernas målvakt, slashat densamma, vilket fick gästernas back Magnus Lindfors att se rött.

Lindfors flög på Umunna bakifrån varpå ett rejält slagsmål utbröt mellan de båda.

Rejäla smockor utdelades innan domartrion så småningom kunde sära de båda och efter en stunds palaver kom domslutet: 2+5+20 för Umunna, som ansågs vara den mest aktive i handgemänget, 5+20 för Lindfors.

För BHF:arens del betyder domarbedömningen att han avstängs minst en match, Lindfors klarar sig utan ytterligare åtgärder.

- Inte alls kul. Vi hade behövt George i laget i de närmaste matcherna, inte minst i bortamötet med Valbo på söndag.

- Men nu är det som det är, vi får försöka hitta ett alternativ i den kedja som kanske varit den mest samspelta hittills, säger Kornell.

Onödigt var det hursomhelst. Fyra futtiga sekunder återstod av matchen bara.

Över huvud taget nöttes utvisningsbänkarna rejält i den här matchen. Totalt utdömdes 100 utvisningsminuter, måste vara något av rekord i Borlänge Ishall de senaste säsongerna.

Roligare statistik är annars den över poänggörare i hemmalaget. Totalt plockade hela 15 spelare "pinnar" i den här matchen med Anders Olsson och Mikael Englund som toppar med fyra var.

Matchen som sådan var annars ingen "vanlig" hockeymatch. Skillnaden mellan lagen var alldeles för stor.

- Men i jämförelse med vad vi presterade nere i Surahammar i söndags så var den här flera klasser bättre i alla fall.

- Vi ville revanschera oss för vad som hände därnere, det tycker jag vi gjorde också, menar Håkan Kornell, som förespeglar ett helt annat spel när Valbo väntar på söndag.

- Då måste det bli mer disciplinerat än det var nu. Det blev lite väl chansartat långa stunder, konstaterar Borlängetränaren Kornell.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons