Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck i Daldansloppet

Annons

83 löpare i åtta olika åldersklasser tog sig runt banan, som var 600 meter för de yngre och 1 300 meter för de äldre.

Segraren i klassen pojkar nio år var Emil Eriksson från Vikmanshyttan. Han ledde loppet från start till mål, men blev nervös på slutet när han vände sig om och upptäckte att de andra närmade sig bakifrån.

Men han gav järnet ända in i det sista och det var en trött segrare som pustade ut efter loppet.

- Ja, det var jobbigt, flämtade Emil, som trött av segerlycka slängde sig raklång ner i gräset för att ta igen sig.

Aningen piggare i mål var segrarna i klassen flickor tio år. Ja, det blev två segrare i den klassen. Hedemoratjejerna Hanne Gråhns och Erica Norman sprang nämligen hand i hand över mållinjen.

- Vi hade pratat om att göra så i förväg och bestämde oss för det en bit in på loppet när vi hittat varandra, berättar de.

I en del klasser var det inte mer än en eller två tävlande, men det fanns alltid motstånd ute på banan eftersom ingen klass startade ensam.

Sara Karls från Hedemora var den enda startande i sin klass och avgick således med segern i den äldsta klassen, flickor 13.

- Jag är van. Det brukar inte vara så många i min klass, konstaterade hon.

Tidigare i veckan segrade hon även i Minitriathlon.

Men det var inte främst för att vinna som hon deltog i Daldansloppet. Det är själva arrangemanget och allt runt omkring som är roligt.

- Jag älskar det här loppet. Det är en jättekul tävling eftersom det står så mycket folk runt banan och hejar på, sade Sara.

Sammanlagt tog Hedemora hem nio klassegrar. Övriga vinnare var Lina Larsson, Kvarnsveden, Ann-Sofi Österberg, Säter, Emil Eriksson, Vikmanshyttan, Torbjörn Hansson, Borlänge, Frans Perers, Österby, Anna-Karin Österberg, Säter och Malin Johansson, Dalaporten.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons