Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck för Mattias

/
  • VM-klar. Martin Johansson har uppladdningsplanerna inför VM färdiga.  Foto: Lynda Lundin

Annons

Efter IFK Mora orienterings hyllning av Eva Svensson i onsdags, fick även Martin dela med sig av erfarenheterna från framgångarna i VM-testerna.

Sedan var det Östergötland nästa för Moras VM-löpare. På torsdagen samlades hela den svenska landslagstruppen i orientering för fyra träningsdagar i Ekopark Omberg.

Det blir den sista gemensamma samlingen inför VM i Ukraina i slutet av augusti.

På söndag åker truppen direkt vidare till O-ringen och världscupstävlingarna i Mjölby. Därefter är det helt egen uppladdning inför världsmästerskapet.

- Jag ska åka till Österrike i tio dagar. Det är skidklubben som ska dit.

Förberedelserna inför mästerskapen började dock egentligen redan innan VM-testerna.

- Vi var nere i Kiev i juni. Det känns bra att ha varit på plats och att veta hur allting går till där. Nu vet jag hur det ser ut där vi ska bo och äta och jag vet hurdan maten är.

Martin kommer att representera Sverige på sprint- och långdistansen och eventuellt får han även en plats i stafettlaget.

Hur väl känner du den ukrainska terrängen?

- Jag börjar hitta i Kiev nu och sprinten går ganska centralt.

- Det är en stor stad med mycket trafik, men förhoppningsvis har de ordnat så att det går fortare att ta sig dit vart långdistansen körs under tävlingarna. Nu tog det en väldig tid, men det är också bra att veta att det kan göra det, menar Mattias.

Mer läsning

Annons