Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba lopp och långa hopp

Annons

En av höjdpunkterna var tveklöst den rena Ludvikauppgörelsen på 800-metersloppet för flickor 15. Endast tre löpare kom till start, men de tres duktighet gjorde avsaknaden av motståndare mindre påtaglig. Emma Jansson tog täten direkt, men tvillingsystern Anna och tt år yngre Karin Olsson hakade på. Ungefär halvvägs in i loppet stack Emma iväg och dundrade mot en tid som innebar nytt personligt rekord med två sekunder. Med tiden 2.23,36 är hon tionde snabbast i Sverige i år i sin åldersklass.

- Det kändes bra hela vägen, och det är alltid kul att ta personligt rekord, sa en mycket glad Emma Jansson efter målgång.

Även Karin Olsson slog personligt rekord, 2.27,17, en mycket gångbar tid för fjortonåringar.

Trots den stekande värmen och det snabba loppet såg Emma inte så farligt utpumpad ut. Systern Anna såg dock desto tröttare ut.

- Jag är förkyld, så det gick riktigt tungt i dag, förklarar hon.

När förkylningen satte käppar i hjulen för medeldistanslöpandet passade hon på att hoppa höjdhopp där hon tog nytt personligt rekord och en fin andraplats.

- Det var första gången jag hoppade höjd i år. Det gick riktigt bra, men jag får se om det blir något mer höjdhoppande, berättar Anna.

En annan av tävlingarnas höjdpunkter var den spännande duellen i längdhoppet mellan Ludvikas Emma Einarsson och Faluns Sara Ulin. Einarsson tog tidigt kommandot med ett jättehopp som mätte 4,97, nytt personligt rekord med 35 centimeter.

Ulin visade dock att hon inte ville ge sig så lätt när hon noterades för 4,91.

- Vi är kompisar och brukar alltid tävla mot varandra, förklarar Einarsson som gick segrande ur duellen.

De flesta verkade nöjda med spelen, även om deltagarantalet inte var så stort som man hoppats på.

- Vi hade hoppats på 50-60 fler deltagare, men en del av dalaklubbarna väljer att tävla i Bollnäs istället, vilket är tråkigt när vi sagt att vi ska försöka vara med på varandras tävlingar, säger tävlingsledaren Gunnar Andersson.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons